Gelecek Partisi aday listesi belli oldu!

Genel seçimlere son 35 gün kala milletvekili aday listeleri bugün kararlaştırıldı. Seçime CHP'nin listesinden giren partilerden olan Gelecek Partisi'nin milletvekili adayları da belli oldu.

Gelecek Partisi aday listesi belli oldu!
GÜNDEM 9.04.2023 21:24:00 0

Genel seçimlere son 35 gün kala, siyasi partiler milletvekili aday listeleri bugün kesinleştirerek Yüksek Seçim Kuruluna teslim ettiler.

 Seçimlere Millet İttifakı bünyesinde CHP’nin listelerinden girecek olan Gelecek Partisi’nin milletvekili adayları da bu vesileyle belli oldu. Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere odaklanmasıyla birlikte seçim takvimi çerçevesinde Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından, siyasi partiler bugün milletvekili adaylıklarına da son şeklini vererek kesinleştirdiler. 

Partilerin Ankara’da bulunan Genel Merkezlerinde milletvekili aday listelerini Kuruluna teslim ettiler. Seçimlere Millet İttifakı bünyesinde CHP’nin listelerinden girecek olan Gelecek Partisi’nin milletvekili adayları da bu vesileyle belli oldu. Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere odaklanmasıyla birlikte seçim takvimi çerçevesinde Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından, siyasi partiler bugün milletvekili adaylıklarına da son şeklini vererek kesinleştirdiler. Partilerin Ankara’da bulunan Genel Merkezlerinde milletvekili aday listelerini oluşturmak için harcanan yoğun mesai ve hummalı faaliyet sonrası, listeler Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi.

 Millet İttifakı’ndan dört parti CHP listelerinden seçime girerken, bu partilerden olan Gelecek Partisi’nin adayları da şu şekilde kesinleştirildi; 

Selim Temurci – İstanbul 1. Bölge 10. Sıra 

İsa Mesih Şahin – İstanbul 2. Bölge 7. Sıra

Doğan Demir – İstanbul 3. Bölge 8. Sıra 

Fevzi Donat – İstanbul 3. Bölge 15. Sıra

Nedim Yamalı – Ankara 1. Bölge 5. Sıra 

Mustafa Bilici – İzmir 2. Bölge 7. Sıra 

Cemalettin Kani Torun – Bursa 2. Bölge 2. Sıra

 Alpaslan Yıldız- Bursa 1. Bölge 6. Sıra 

Serap Çakır – Kocaeli 5. Sıra

Hasan Ekici- Konya 2. Sıra

 Ömer Ünal- Konya 4. Sıra 

Abdullah Yeşil – Şanlıurfa 4. Sıra 

Serap Yazıcı Özbudun – Antalya 4. Sıra 

Zülküf Arslan- Kayseri 4. Sıra 

Sema Silkin Ün – Denizli 3. Sıra

Mustafa Yeşilyurt- Samsun 3. Sıra 

Selçuk Özdağ – Muğla 4. Sıra 

Yeşim Karadağ – Çanakkale 3. Sıra 

Nizar Ökten – Şırnak 1. Sıra