Gelinlik hayali kuran engelli kızın yüzünü temsili düğünle güldürdüler

Bursa'da serebral palsi rahatsızlığı bulunan ve ailesine yıllardır gelin olma hayalini anlatan genç kız için gelin arabası gibi süslenen tekerlekli sandalyesiyle temsili düğün yapıldı.

BURSA HABER 24.07.2024 12:03:00 0

Gelinlik hayali kuran engelli kızın yüzünü temsili düğünle güldürdüler

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan serebral palsi (beyin felci) hastası 22 yaşındaki Kader Balcıoğlu'nun gelinlik giyme ve düğün hayali, doğum gününde temsili düğünle gerçekleşti.

Balcıoğlu'un ailesi, engelli kızlarının gelinlik giyme hayalini gerçeğe dönüştürmek için organizasyon düzenledi. Fatih Mahallesi'ndeki kuaförde saç ve makyaj hazırlıkları yapıldıktan sonra evine getirilen Kader, davul zurna eşliğinde evden çıkış yaptı.

Tekerlekli sandalyesi gelin arabası gibi süslenen Kader'in ailesi ve yakınları düğün salonuna kadar davul zurna eşliğinde yürüdü.

Doğum gününde gerçekleştirilen temsili düğünde gelinlik giyen Kader için pasta kesildi. Takı töreninin de yapıldığı düğünde davetliler oyun havası eşliğinde oynadı.

Anne Sevcan Balcıoğlu, 22 yaşına giren kızının hayalini, doğum gününde gerçekleştirmek için düğün organize ettiklerini söyledi.

Yıllardır bugünün hayalini kurduklarını belirten Balcıoğlu, "Biz hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da sürekli hayallerimizi kovalayacağız, ömrümüzün yettiği yere kadar. Kızımın mutluluğu benim için her şeye bedel." dedi.

Balcıoğlu, tedavinin son noktasına geldiklerine değinerek, artık sadece Kader'in hayallerini gerçekleştirmeye odaklandıklarını anlattı.

-"O her güldüğünde ben güçlü oluyorum"

Ömrü yettiğince kızının hayallerini gerçekleştirmeyi hedeflediğini aktaran Balcıoğlu, "Onun her gün gülüşlerini görmeye ihtiyacım var çünkü o her güldüğünde ben güçlü oluyorum. Maddi manevi gücümün yettiği yere kadar ben kızımın hayallerini gerçekleştirmek üzere devam edeceğim." diye konuştu.

Balcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kader duygularını ifade edebilen bir çocuk. Hani her şekilde kendini ifade edebiliyor. Hep gelin olmak istediğini söyledi. Ben de 22'nci yaş gününde ertelemek istemedim açıkçası. 22 yıl boyunca tedavi için koşturduk. Şimdi bundan sonra hayallerimizi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Yani doğum gününe denk getirmek istedim. O gelin olmak istedi. Benim de bir hayalim var tabi ki kız annesiyim. Onu gelin görmek en büyük arzumdu, ikisini bir arada gerçekleştirdim."

Düğün salonu işletmecisi Bayram Bayram ise böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İlk defa böyle bir organizasyon yaptıklarını vurgulayan Bayram, "Kızımıza sağlıklı günler diliyoruz. Her işletmenin bu tür şeylere adım atması gerekiyor. Biz de elimizden geldiği kadar adım atmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Tutuklanan CHP'li Hasbi Dede görevden uzaklaştırıldı!

Enes Batur havaalanında gözaltına alındı

Büyükşehir'den gece gündüz yol mesaisi

Melis Sena Yılmaz Nilüfer’de öğrencilerle buluştu

TCMB 2026 enflasyon tahminini yükseltti

Bursa-Ankara yolunda feci kaza

Osmangazi Belediyesi GUHEM’de çocukları bilimle buluşturdu

Temu’dan yeni modelle yurt dışı alışveriş

İnegöl'de "dur" ihtarından kaçış pahalıya patladı!

1.12 promil alkollü çıktı, suçu kabul etmedi

Bursa’da pazar hırsızı kıskıvrak yakalandı

Osmangazi’de balıkçı dükkanında yangın

Mecliste bu sefer yumruklar konuştu: Kavga fotoğraf karelerinde

DEM Parti'den yeni açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz

Meclis’te yumruklu kavga: Vekiller birbirine girdi

Başkan Erol gençlerle bir araya geldi

13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kabinede devir teslim töreni

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

Yükleniyor