Gemlik Büyükşehir'le güzelleşiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha konforlu ulaşım ve modern şehir hedefiyle 17 ilçede yaptığı ulaşım yatırımlarını sürdürüyor. Gemlik ilçesinde yürütülen yürüyüş yolu çalışmalarıyla ilçe halkına modern yeni mekanlar kazandırıldı.

BURSA HABER 13.06.2021 17:24:00 0

Gemlik Büyükşehir

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede gerçekleştirilen ulaşım çalışmaları kapsamında Gemlik ilçesi Hastane Caddesi üzerindeki Irmak Sokak ve Yeni Devlet Hastanesi yolundaki 1700 metrelik güzergâhta tretuvar ve yürüyüş yolu çalışmaları yapıldı. Dere güzergâhı üzerinde dere içine kot yükseltmek amaçlı 2 metre yüksekliğinde şev taşı imalatı gerçekleştirildi. Yol hattına 3700 metre bordür, 650 metreküp beton imalatı yapıldı. 9000 metrekare parke taşı imalatı yapılarak güzergâh üzerindeki imalatlar tamamlanacak.

“Gemlikliler bu güzelliği yaşayacak”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı ve yetkililerden bilgi aldı. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit ile birlikte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Başkan Aktaş, 120 bin nüfuslu Gemlik’in sürekli gelişen bir bölge olduğunu söyledi. Güzellikleri ortaya çıkarmak adına başta ulaşım olmak üzere bir dizi yatırımların yapılması gerektiğini belirten Başkan Aktaş, Irmak Sokak ile Yeni Devlet Hastanesi yolu güzergâhında toplam 9000 metrekare parke taşı imalatı yapılarak güzergah üzerindeki imalatların tamamlanacağını ifade etti. Yatırım için toplamda KDV hariç 2 buçuk milyon TL harcanacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar bitirmiş olacağız. Ayrıca Gemlik’le alakalı ön yargılı davranışım varmış gibi imada bulunanlar için şunu ifade edeyim. Çalışmayla alakalı Gemlik Belediyesi’ne de teşekkür ederim. 2 adet 22 metre ve 12 metre genişliğinde menfez, dere içine taban ve yan duvarlarına beton imalatı yaptılar. Bu çalışmayı çok arzu ettiğini Gemlik Belediye Başkanı da dile getirmişti. İnşallah çalışmalar bittiğinde burası Gemlikli insanlarımızın yeni güzergâhı olacaktır. Havaların güzel olduğu zamanlarda Gemlikliler bu güzelliği yaşayacaktır. Gemlik’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Yükleniyor