Gemlik’te felaket senaryosu: “7,4’lük depremde 42 bin can kaybı!”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’te meydana gelecek 7,4’lük deprem için ürkütücü bir senaryoyu, belediye başkanlarına yaptığı sunumda açıkladı.

GÜNDEM 7.11.2024 13:59:00 0
Gemlik’te felaket senaryosu: “7,4’lük depremde 42 bin can kaybı!”

Kanal 16’nın edindiği bilgiye göre, yapay zeka ürünü olan senaryoda 42 bin Gemliklinin hayatını kaybedeceğini söyleyen Deviren, yolların kapanacağını, sadece denizden yardım alabileceklerini belirterek, acilen çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. 

----------------

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemliklilerin üçte birinin enkaz altında yaşamını yitireceği bir deprem senaryosunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkanları ile paylaştı. Konu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı Gemlik’teki toplantıda gündeme geldi. Deviren, toplantıda söz alarak, yapay zeka yardımıyla Gemlik merkezli 7,4 büyüklüğündeki bir depremin sonuçları hakkında sunum yaptı. Gemlik’te yapıların çok kötü olduğunun altını çizen Deviren, “Yapay zekaya göre, 7,4 büyüklüğündeki bir depremde, ilçemizde  42 bin kişinin yaşamını yitireceği  öngörülüyor” dedi.

“KARA YOLU KAPANACAK İZMİR’DEN DENİZ YOLUYLA YARDIM GELECEK”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’te alternatif yol olmaması ve mevcut yolların da çok dar olması sebebiyle, 7,4’lük depremde karayolunun  kapanacağını ve yardımların sadece deniz yoluyla gelebileceğini belirterek, “Depremde yollar kapanacak. Sadece denizden yardım alabileceğiz.  Depremden İstanbul da etkileneceği için yardımlar, İzmir’den deniz yolu ile gelecek. Bu nedenle,depremden çok sonra yardım gelecek” diye konuştu.

KONUTLARI YAMAÇLARA TAŞIMALIYIZ” 

Deviren, 42 bin Gemliklinin yaşamını yitireceği deprem senaryosunu paylaştıktan sonra çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Gemlik’in yamaçlara taşınması projesinden söz eden Deviren, en azından merkezdeki konutların bir bölümünün taşınmasını aksi halde büyük bir depremde çok fazla can kaybı ve yaralı olacağını sözlerine ekledi. 

Haber: Mustafa ÖZDAL 

 

 

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Bakan Memişoğlu: Türkiye sağlıkta büyük yol katetti

Bursa’da Üretimin Geleceğine Yön Veren Ekosistem: BUTEKOM

İran lideri Hamaney’den protestolarla ilgili sert mesaj

İnegöl Kent Müzesi’nde 17’nci yıl sergisi açılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Deniz ticaretinde 2025 rekoru

4.9 Milyon emekliye müjde: en düşük emekli maaşı 20bin lira oldu

Tunceli'de çığ meydana geldi

Başkan Özdemir'den tarıma sahip çıkın çağrısı

Osmangazi’de tarım arazisine yapılan kaçak depolar yıkıldı

Türkiye-Birleşik Krallık JETCO 8’inci Dönem Toplantısı Londra’da yapıldı

THY 2025’te 92,6 milyon yolcu taşıdı

Yükleniyor