Gemlik’te felaket senaryosu: “7,4’lük depremde 42 bin can kaybı!”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’te meydana gelecek 7,4’lük deprem için ürkütücü bir senaryoyu, belediye başkanlarına yaptığı sunumda açıkladı.

GÜNDEM 7.11.2024 13:59:00 0
Gemlik’te felaket senaryosu: “7,4’lük depremde 42 bin can kaybı!”

Kanal 16’nın edindiği bilgiye göre, yapay zeka ürünü olan senaryoda 42 bin Gemliklinin hayatını kaybedeceğini söyleyen Deviren, yolların kapanacağını, sadece denizden yardım alabileceklerini belirterek, acilen çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. 

----------------

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemliklilerin üçte birinin enkaz altında yaşamını yitireceği bir deprem senaryosunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkanları ile paylaştı. Konu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı Gemlik’teki toplantıda gündeme geldi. Deviren, toplantıda söz alarak, yapay zeka yardımıyla Gemlik merkezli 7,4 büyüklüğündeki bir depremin sonuçları hakkında sunum yaptı. Gemlik’te yapıların çok kötü olduğunun altını çizen Deviren, “Yapay zekaya göre, 7,4 büyüklüğündeki bir depremde, ilçemizde  42 bin kişinin yaşamını yitireceği  öngörülüyor” dedi.

“KARA YOLU KAPANACAK İZMİR’DEN DENİZ YOLUYLA YARDIM GELECEK”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’te alternatif yol olmaması ve mevcut yolların da çok dar olması sebebiyle, 7,4’lük depremde karayolunun  kapanacağını ve yardımların sadece deniz yoluyla gelebileceğini belirterek, “Depremde yollar kapanacak. Sadece denizden yardım alabileceğiz.  Depremden İstanbul da etkileneceği için yardımlar, İzmir’den deniz yolu ile gelecek. Bu nedenle,depremden çok sonra yardım gelecek” diye konuştu.

KONUTLARI YAMAÇLARA TAŞIMALIYIZ” 

Deviren, 42 bin Gemliklinin yaşamını yitireceği deprem senaryosunu paylaştıktan sonra çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Gemlik’in yamaçlara taşınması projesinden söz eden Deviren, en azından merkezdeki konutların bir bölümünün taşınmasını aksi halde büyük bir depremde çok fazla can kaybı ve yaralı olacağını sözlerine ekledi. 

Haber: Mustafa ÖZDAL 

 

 

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

CHP’nin kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

Başkanlar Atatürk'ü andı!

Bursalılar gece depremle uyandı

İznik Gölü'nde tek seferde 21 ton gümüş balığı yakalandı

Bursa'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 2 tutuklama

Yükleniyor