Gemlik’te felaket senaryosu: “7,4’lük depremde 42 bin can kaybı!”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’te meydana gelecek 7,4’lük deprem için ürkütücü bir senaryoyu, belediye başkanlarına yaptığı sunumda açıkladı.

GÜNDEM 7.11.2024 13:59:00 0
Gemlik’te felaket senaryosu: “7,4’lük depremde 42 bin can kaybı!”

Kanal 16’nın edindiği bilgiye göre, yapay zeka ürünü olan senaryoda 42 bin Gemliklinin hayatını kaybedeceğini söyleyen Deviren, yolların kapanacağını, sadece denizden yardım alabileceklerini belirterek, acilen çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. 

----------------

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemliklilerin üçte birinin enkaz altında yaşamını yitireceği bir deprem senaryosunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkanları ile paylaştı. Konu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı Gemlik’teki toplantıda gündeme geldi. Deviren, toplantıda söz alarak, yapay zeka yardımıyla Gemlik merkezli 7,4 büyüklüğündeki bir depremin sonuçları hakkında sunum yaptı. Gemlik’te yapıların çok kötü olduğunun altını çizen Deviren, “Yapay zekaya göre, 7,4 büyüklüğündeki bir depremde, ilçemizde  42 bin kişinin yaşamını yitireceği  öngörülüyor” dedi.

“KARA YOLU KAPANACAK İZMİR’DEN DENİZ YOLUYLA YARDIM GELECEK”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’te alternatif yol olmaması ve mevcut yolların da çok dar olması sebebiyle, 7,4’lük depremde karayolunun  kapanacağını ve yardımların sadece deniz yoluyla gelebileceğini belirterek, “Depremde yollar kapanacak. Sadece denizden yardım alabileceğiz.  Depremden İstanbul da etkileneceği için yardımlar, İzmir’den deniz yolu ile gelecek. Bu nedenle,depremden çok sonra yardım gelecek” diye konuştu.

KONUTLARI YAMAÇLARA TAŞIMALIYIZ” 

Deviren, 42 bin Gemliklinin yaşamını yitireceği deprem senaryosunu paylaştıktan sonra çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Gemlik’in yamaçlara taşınması projesinden söz eden Deviren, en azından merkezdeki konutların bir bölümünün taşınmasını aksi halde büyük bir depremde çok fazla can kaybı ve yaralı olacağını sözlerine ekledi. 

Haber: Mustafa ÖZDAL 

 

 

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Başkan Aydın’dan 8 Mart mesajı

Yıldırım’da çocuklar hem oruç tuttu hem eğlendi

İran yeni dini liderini seçti

Bursaspor kritik deplasmanda Muşspor karşısında

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavga kamerada

Büyükşehir'den İznik'te gönül sofrası

İznik’te kamyonet ile motosiklet çarpıştı

Emniyet'ten APP plaka rehberi

Abdal Meydanı’nda sahur izdihamı

Mudanya’da gece trafik denetimi

Osmangazi’den Balkanlara Ramazan bereketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Starmer telefonda görüştü

KKTC’de güvenlik için F-16 opsiyonu

İnegöl’de silah kazası: Bir kişi yaralandı

Nilüfer’de kadınların hikayesi sahneye taşındı

İnegöl’de plaka değişimi için uzun kuyruklar oluştu

APP plakaya ağır yaptırım

İnegöl’de freni boşalan otomobil kazaya neden oldu

Başkan Yılmaz: Başarımızın temelinde istişare kültürü var

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Yükleniyor

loading