Açılış törenine ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, eğitimciler, hacı ve umre yolcuları ile çok sayıda davetli katıldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da törende konuşarak, Umre’ye olan ilginin arttığını, bu tür işletmelerin önemli bir ihtiyacı karşıladığını ve aynı zamanda hayra vesile olduğunu ifade etti. Başkan Taban, genç girişimcileri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.
İşletme ortaklarından ve aynı zamanda Lazalar Camii emekli imamı Ayhan Kızmaz, yaptığı konuşmada işyerinin amacı ve genç girişimciler Şevval Coşanay ile Yunus Emre Kızmaz’ın bu projedeki rolünden bahsetti. Kızmaz, İnegöl’e hizmet etmek ve Hac-Umre yolcularına kaliteli ürün sunmak için bu adımı attıklarını belirtti.
Program, İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş’in yaptığı dua ve kurdele kesimiyle son buldu. Açılışla birlikte "İnegöl Hac ve Umre Malzemeleri" işyeri resmen faaliyete geçti.