Genç kalemler, Bursa’nın hikâyesini yazacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’ temalı etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

KÜLTÜR SANAT 4.07.2022 13:15:00 0
Genç kalemler, Bursa’nın hikâyesini yazacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’ temalı etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Bursa’da ağırlanan Türk Edebiyatı’nın genç kalemleri, Bursa’nın muhtelif yerlerinin mekân olarak kullanıldığı, Bursa’yı merkeze alan birer hikâye yazacak.

Büyükşehir Belediyesi, bir ilki gerçekleştirip Türk Edebiyatı’nın genç hikâyecilerini Bursa’da misafir etti. 16 hikâyecinin katıldığı programda, üç gün boyunca, Bursa’nın hem merkezi hem de ilçelerindeki tarihî ve tabii güzellikler gezildi. Gezi sonucunda hikâyecilerden; Bursa’da geçen, Bursa’nın muhtelif yerlerinin mekân olarak kullanıldığı, Bursa’yı merkeze alan birer hikâye yazmaları istendi. Yazılan hikâyelerin yıl içerisinde kitap olarak basılıp yayınlanacağı ifade edildi.

Programın ilk gününde, padişah türbelerinden Hanlar Bölgesi’ne, Üftade Hazretleri’nden Emir Sultan’a kadar şehir içerisindeki tarihi birçok yer ziyaret edildi. Gezi akşamında ise ‘edebiyat ve mekân ilişkisi üzerine’ istişare ve sohbet toplantısı düzenlendi. Toplantı; Dr. Necmettin Turinay, Ali Ayçil, Güray Süngü ve Mukadder Gemici yönetiminde yapıldı. Toplantıda; Abdullah Kasay, Ali Güney, Aynur Dilber, Elif Hümeyra Aydın, Gökhan Yılmaz, Gülşen Funda, Hümeyra Yabar, Hüseyin Ahmet Çelik, Kadir Daniş, Kuddusi Demir, M. Fatih Kutlubay, Merve Çakır, Merve Sevde Selvi, Mustafa Aplay, Samet Çıldan ve Zeynep Kahraman Füzün, görüşlerini ve düşüncelerini açıkladı. Toplantının verimli geçtiği ve hikâyeciler arasında fikir alışverişine zemin oluşturduğu özellikle vurgulandı.

Programın ikinci gününde, Bursa’nın önemli yerlerinden İnkaya, Misi, Gölyazı, Tirilye ve Mudanya hattındaki tarihî ve tabii güzellikler görüldü. Son gün ise tarihî Cumalıkızık Köyü’nün ardından, medeniyetlerin buluşma noktası olan İznik’in öne çıkan yapıları gezildi. Program boyunca Bursalı şair, yazar, edebiyat araştırmacısı, şehir ve kültür tarihçisi Nevzat Çalıkuşu, renkli ve derinlikli anlatımıyla edebiyatçılara mihmandarlık yaptı.

“Türk Edebiyatının Genç Kalemleri Bursa’nın Hikâyesini Yazıyor” adlı programın kitap tanıtım toplantısı için sonbaharda tekrar Bursa’ya gelecek olan isimler, okullarda tertip edilecek söyleşiler aracılığıyla Bursalı öğrencilerle buluşma imkânı bulacak.

Programın faydalı ve diğer şehirlere örnek oluşturacak nitelikte olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Buran, katılımcı edebiyatçılara teşekkür etti.

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

Yükleniyor