Genç mucitlere ''Yıldırım'' destek

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, TEKNOFEST 2021 HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ’NDE YILDIRIM’I TEMSİL EDECEK OLAN GENÇ MUCİTLERİ MİSAFİR ETTİ.

BURSA HABER 12.06.2021 15:36:00 0
Genç mucitlere

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Alternatif Enerjili Taşıtlar Topluluğu üyesi gençlerle buluştu. Kendi üretimleri olan ‘Hacıwatt’ elektrikli otomobili ile TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Yıldırım’ı temsil edecek olan genç mucitlerle yakından ilgilenen Başkan Oktay Yılmaz, çalışmaları hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliği ile birçok projeye imza attıklarını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “İki ayrı kampüsüyle bir üniversite şehri olan Yıldırım’ı; eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında da geliştirecek projeleri hayata geçirerek, gençlerimiz için daha cazip bir kente dönüştürmeye çalışıyoruz. Kütüphaneler, çalışma salonları, kültür merkezleri, spor alanları ile gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunarken, bilim ve teknolojiyi de unutmuyoruz. Şehrimizin yüz akı Bursa Teknik Üniversitesi ile bilim ve teknoloji başta olmak üzere birçok alanda iş birliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa Teknik Üniversitesi’nin ürettiği projeler ile Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine önemli katkı sağladığını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Bugün misafir ettiğimiz genç kardeşlerimiz BTÜ Alternatif Enerjili Taşıtlar Topluluğu üyesi. İnşallah ürettikleri ‘Hacıwatt’ isimli elektrikli açlarıyla TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Yıldırım’ı temsil edecekler. Başarılı olacaklarından şüphem yok. Üreten, çalışan, alın teri döken tüm gençlerimizin yanındayız. Gençlerimizi tebrik ediyor, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kendilerine tam destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor