GENCER’DEN TC KİMLİK NO UYARISI

12 EYLÜL REFERANDUMUNDA TC KİMLİK NUMARASI OLMAYAN BELGELERLE OY KULLANAMAYACAK

GENCER’DEN TC KİMLİK NO UYARISI
GÜNDEM 24.08.2010 15:33:43 0

Referanduma sayılı günler kala Kaymakam Durmuş Gencer, kütüphane salonunda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek TC Kimlik Numarası olmayan nüfus cüzdanları konusunda uyarılarda bulundu.

 

YSK tarafından TC Kimlik Numarası olmayan belgelerle oy kullandırılmayacağının açıklandığını kaydeden Gencer ?Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 2010-381sayılı kararı ile, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasında seçmenlerin kimliklerin belirlenmesinde, seçmen vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilir hükmündedir.

 

 Bu belgelerden birine haiz olmayan seçmen oy kullanamaz. Bu itibarla; yurttaşlarımızın bu haklarını kullanmaları açısından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan belge bulundurulması büyük önem arz etmektedir. Nüfus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımız için; Hafta içi olduğu gibi Cumartesi-Pazar ve Ramazan Bayramı günleri ile halk oylamasının yapılacağı 12 Eylül günü` de ilçemiz Nüfus Müdürlüğü açık bulundurulacak vatandaşın nüfus cüzdanı değişikliği talepleri de karşılanacaktır.? dedi.

 

Toplantıda ayrıca Ramazan ayında yapılacak olan yardımların maddi gücü olmayan vatandaşlara ulaştırılması ve adres kayıt sistemi ile ilgili sıkıntıların çözümü konusunda da görüşmeler yapıldı.