Gençler siyaset provasını mecliste yaptı

Geleceğin yerel yöneticileri ve siyasetçileri olmaya hazırlanan Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda meclis simülasyonu yaptı.

BURSA HABER 24.03.2022 12:51:00 0
Gençler siyaset provasını mecliste yaptı

Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu, öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunmak, aktif siyasette rol almak isteyen gençlerin hitap etme yetenekleri güçlendirmek amacıyla düzenlendiği Meclis Simülasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanı, katipler, grup başkanları ve üyelerin üniversiteli gençlerden oluştuğu 6. Dönem 2. Gençlik Meclisi Olağan Meclis Toplantısı’nda akıllı şehir, akıllı insan ve akıllı yönetişim üzerine gruplar tartışmalarda bulundu, önergeler sundu. Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantılarını aratmayan profesyonellikte yapılan etkinliği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da meclis sıralarından izledi.

Her zaman gençlerin yanındayız

Geleceğin yöneticileri olacak gençleri meclis salonunda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yaklaşık yarım saatlik süreçte gençleri dinleme imkanına sahip oldum. Hazırlıklı, çok donanımlı olduklarını gördüm. Bir kere çok mutlu olduğumu ifade edeyim. Tabi yetişmiş iş gücü, yetişmiş beyin gücü bizim için çok değerli ve kıymetli. Gençlerimize sahada tatbikat sağlamak noktasında da son yıllarda güzel gelişmeler var. Genç milletvekillerimiz, genç meclis üyelerimiz, genç belediye başkanlarımız var artık. Onlara bu noktada ev sahipliği yapmak, onları burada ağırlamak bizim için de büyük bir mutluluk. Ben tüm genç kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Kendilerine bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Mustafa Burak Çelik de siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkı sunmak, ileride siyasette aktif rol almak isteyenlerin hitap yeteneklerini güçlendirmek amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Üç konu başlığı ele alınarak,  üç grup kurularak, toplantımız devam etti. Akıllı şehir, akıllı insan ve akıllı yönetişim üzerine gruplar tartışmalarda bulundu, önergeler sundu. Önergeler doğrultusunda arkadaşlarımız gözlemlediği problemleri dile getirerek, çözüm önerilerini sundu. Bu etkinlikte meclis salonunu bizlere açan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Ata'nın huzurunda

Bursaspor, Gebzespor karşısında puansız ayrıldı

Gençler Ata'nın huzurunda

Türkiye’de İlk: Lise öğrencileri tercihten önce üniversiteli oluyor

Türkiye’nin 3. Astronotu Gökhan Erdem uzay deneyimini GUHEM’de öğrencilerle paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet Bahçeli ile aramızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"

Suriye'ye kaç kişi döndü?

Balıkesir Sındırgı’da deprem: Bursa ve çevre iller de sallandı

Yüzyılın konut projesi'ne yoğun ilgi: Başvurular yarın başlıyor

Demokrat Parti Bursa'da yeni dönem! Yeni İl Başkanı Ali Kamil Goral oldu

Bursaspor, zirve yarışı için Gebzespor deplasmanında

Trafik cezaları ikiye katlandı: Yeni dönem başlıyor!

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Yükleniyor