Gençlerin fikirleri İnegöl’ün geleceğine yön veriyor

Başkan Alper Taban, gençlerin fikirlerini dinlemek ve İnegöl’ü ortak akılla yönetmek amacıyla "Genç Bakış" programları kapsamında öğrencilerle bir araya geliyor.

BURSA HABER 28.11.2024 16:03:00 0
Gençlerin fikirleri İnegöl’ün geleceğine yön veriyor

 

“Genç Bakış” programları kapsamında Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, ortak aklın önemine vurgu yaparak “Ben Belediye Başkanı olarak seçildim, hizmet etmeye çalışıyorum. Ama sizleri anlayarak daha iyi hizmet etmek istiyorum. Ana amacımız doğru iş yapmak” dedi.

 

 

 

İnegöl’ün geleceğini ortak akıl ile şekillendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, özellikle gençlerin vizyon ve fikirlerinden faydalanmak adına yeni dönemde lise düzeyindeki okullarda “Genç Bakış” ismiyle düzenlenen gençlik buluşmalarında öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu organizasyonlarda gençlerin fikir ve önerilerini dinleyen Başkan Taban, aynı zamanda öğrencilerin eleştirilerine yanıt verip isteklerini de tek tek not alıyor. Her hafta farklı bir okulda öğrencilerle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın bu haftaki durağı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi oldu.

 

 

AMACIMIZ DOĞRU İŞ YAPMAK

Başkan Taban okulun çok amaçlı salonunda; okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yapılan buluşmada kısa bir selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Yasin Genç’in ardından mikrofonu Başkan Alper Taban aldı. İnegöl’ün değerli bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Taban, şehir yönetiminde de ortak akıl ve özellikle gençlerin beklentilerinin, hayallerinin, fikir ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Taban, öğrencileri sadece bu platformda değil rutin zamanlarda da şehir yönetimine dahil olmaya davet etti. 153 Çözüm Merkezi başta olmak üzere belediyenin tüm iletişim kanallarının açık olduğuna vurgu yaparak “Bu buluşmaları neden yapıyoruz? Geçtiğimiz dönem de başlangıçta aynı şekilde okullarımızı gezerek öğrencilerimizle bir araya gelmiştik. Burada öncelikle sizleri anlamak istiyorum. Ben evet Belediye Başkanı olarak seçildim, hizmet etmeye çalışıyorum. Ama sizleri anlayarak daha iyi hizmet etmek istiyorum. Belediyeler icra makamlarıdır, şehirleri kurmaya, yaşatmaya, yönetmeye çalışır. İçerisinde yaşayan insanların ihtiyaçlarını gidermeye çalışır. Dolayısıyla bizler de bu programlarla sizleri anlamaya çalışmak, sizlerin beklentilerini görmek, sonrasında da planlamalarımızı buna göre revize etmek istiyoruz. Aslında ana amacımız doğru iş yapmak. Alper Taban’ın sadece kendi düşüncesiyle ve bakış açısıyla hizmet etmek istemiyorum. O yüzde Genç Bakış var. Sizlerin bakış açısı da bizim için önemli. Gençlerin, yaşlılarımızın, kadınların, erkeklerin tüm vatandaşlarımızın beklentileri ve talepleri var. Bunların her birini kıymetli buluyoruz” dedi.

 

 

 

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Taban, “Hayatın merkezinde sizler varsınız. Siz isterseniz her şeyi başarabilirsiniz. Yeter ki bir amacınız olsun. Uğrunda mücadele edebileceğiniz bir davanız, hedefiniz olsun. Okyanusta hedefi olmayan bir gemi, rüzgar nereye sürüklerse oraya gider. Sürüklenmemek için hedefiniz olmalı. Okuduğunuz okulun standartları çok yüksek olabilir, standart olabilir ya da vasat da olabilir. Ancak her şartta ve koşulda başaracak olan sizlersiniz. Fiziki şartlar tabi ki motive eder ama tek başına yeterli değildir” ifadelerinde bulundu.

 

 

Başkan Taban’ın konuşmasının ardından öğrencilere söz verildi. Şehre yönelik talep ve beklentilerini anlatan öğrenciler yaşadıkları sorunları da dile getirdi.

 

 

 

Bursa, yaşam kalitesinde 118’inci sırada

Pakistan’ın hava saldırısında 25 kişi öldü

Nilüfer'de MESEM ve çocuk işçiliği masaya yatırıldı

Yıldırım’da çocuklara tekne orucu iftarı

Kremlin’den sert mesaj: Hedef olur

Bursa’daki mahkeme SİDEMİR’i TMSF’ye bıraktı

Uraloğlu: Boğazlarda dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 700. yıl etkinliğinde tarih yolculuğu

Osmangazi’de aranan 2 hükümlü yakalandı

Mustafa Bozbey iftarı vatandaşlarla yaptı

2 bin 543 metrede Türk Bayrağı yenilendi

Yenişehir’de kuyumcuya silahlı soygun girişimi

Nilüfer’de ekmeğin içinden lastik çıktı

Usta oyuncu Ali Tutal’dan acı haber

Büyükşehir’den Ramazan’a özel kültür turu

Bursa’da minikler tiyatroyla buluştu

AK Parti Bursa’dan kararlılık vurgusu

Bursaspor’dan kritik deplasman galibiyeti

Yenişehir’e çevreci Cumartesi Pazarı geliyor

Keles’e ve Dağ ilçelerine cezaevi neden gerekli ?

Bursaspor sevgisi Üsküp’te yankılandı

Bursa’da yasa dışı bahis operasyonu: 4 tutuklama

Bursa'da 17 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekiliyor

Bursa’daki hurdacıda Boeing 747 şaşkınlığı

Bursaspor İzmir’de 3 puan peşinde

Bursa’da zehir tacirine büyük darbe

Osmangazi’de Ramazan coşkusu meydanlara taştı

Bursa'da 38 Saatlik kamera takibi yankesiciyi yakalattı

Ramazan’ın birlik ruhu Bursa’yı sardı

İftar ve Sahur artık ses bombasıyla duyuruluyor

Yükleniyor