GERİ DÖNÜŞÜME ‘YILDIRIM’ KATKI

Yıldırım Belediyesi, düzenli ve sistemli çalışmalar yürüterek her yıl binlerce ton atığın ülke ekonomisine kazandırılmasına öncülük ediyor.

BURSA HABER 16.10.2020 17:03:00 0
GERİ DÖNÜŞÜME ‘YILDIRIM’ KATKI

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılının ilk 9 ayında 4 bin 606 ton atık ambalaj ve bin 139 kilogram atık pil ile batarya topladı. Bunun yanı sıra ev ve iş yerlerinden toplanan 969,14 ton atık cam, 8 bin 779 kilogram atık bitkisel yağ, 2 bin 205 kilogram elektronik atık ile 3 bin 190 adet lastiği de geri dönüşüme kazandıran ekipler, önemli bir çalışmayı ortaya koydu.

‘GEÇMİŞİMİZİN MİRASI DEĞİL GELECEĞİMİZİN EMANETİ’

Önceliklerinin, hayatı kolaylaştıran ve doğayı koruyan sürdürülebilir çevre projeleri geliştirmek olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çevreye saygılı, toplumsal sorumluluklara duyarlı ve geleceğe dair çözümler ile geri dönüşüm çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz. Gelecek nesillerden emanet aldığımız doğa ve çevre korumakla yükümlü olduğumuz kıymetlerin başında geliyor. Bizler özellikle doğayı korumak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Farkındalık oluşturmak için eğitimler veriyor ve her yıl binlerce ton atık topluyoruz. Bir yandan atıklarla çevreyi kirletmemek için neler yapabiliriz diye düşünürken, öte yandan da geri dönüşüm ruhunu özümseyen bir çalışma bütünü ile her bir vatandaşımızı bu farkındalık halkasına katmak için projeler üretiyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak topladığımız kâğıt, metal, plastik, cam ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırarak hem doğamıza hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Sadece Yıldırım için değil, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

  

  

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor