Gezen tavuk yumurtalarına ilgi büyük

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gezen tavuk doğal yumurta tüketimi artarken, yem fiyatlarının zamlanması üreticiyi zora soktu.

YAŞAM 21.11.2020 13:40:00 0
Gezen tavuk yumurtalarına ilgi büyük

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gezen tavuk doğal yumurta tüketimi artarken, yem fiyatlarının zamlanması üreticiyi zora soktu. Tüketici yumurta fiyatlarının yüksekliğinde,n üretici de yem fiyatlarının artmasından şikayetçi.
Pandemi sürecinde tüketimi giderek artan korona virüse karşı iyi geldiği belirtilen yumurtada fiyatlar artan yem maliyetleri sebebiyle yükseliyor. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde TR 1 belgeli Gezen Tavuk yumurtası yetiştiren üretici Oktay Öztürk, “Bu pandemi sürecinde uzmanların dünya çapında yaptığı araştırmalarda gezen tavuk yumurtasının daha çok vitamin ve mineral bolluğudan dolayı daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Dünya çapında koronavirüs tehdidi ile karşı karşıyayız ve uzmanlar yumurtanın bu virüse daya iyi geldiği söylüyor. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tamamen doğal bir şekilde gezen tavuk yumurtası yapmaktayız. Buradaki tüm tavuklar doğadan yararlanıyor. Bu da yumurtanın vitamin, protein ve sarılığının tamamen zengin, lezzetli olması demektir” dedi.
Öztürk, “Doğal şartlarda yumurta üretiyoruz. TR1 belgesine sahibiz. Fakat son zamanlarda artan yem maliyetleri üreticiyi içinden çıkılamaz hale sokmuştur. Yemlerin çuvalı iki ay önce 100 lirayken şu anda 160 lira civarında yemlere ücret veriyoruz. Arpa buğday mısır yumurta yemi fiyatları hasat zamanında 70 kuruştan alınırken şimdi tonu 2 bin liraya dayandı. Durum böyle olunca yumurta fiyatları yükseldi ama yine de yem maliyetini karşılamıyor.Yumurtaya yoğun talep var.Fakat işin içinden çıkamaz hale geldik” diye konuştu.

Maden ocağı yakınında oluşan yarıklar evi ikiye böldü

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Yükleniyor