Girişimci kadınlar Gürsu'nun ismini duyuruyor

Bursa'nın Gürsu ilçesinde coğrafi işaretli Deveci ve Santa Maria armutlarını kurutup atıştırmalık üreten Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, butik pasta ve çikolata üretiminde de adından söz ettiriyor.

Girişimci kadınlar Gürsu
BURSA HABER 15.02.2024 11:40:00 0

Gürsu ilçesindeki kadınlar, coğrafi işaretli "Deveci" ve "Santa Maria" cinsi armutları kurutarak atıştırmalık üretiyor ve bunları kendi markalarıyla pazarlıyor. İlçede 3 yıl önce kurulan Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bölgedeki bereketli topraklarda yetişen armutları katma değerli ürünlere dönüştürerek başarılı bir iş modeli oluşturuyor.

Kooperatifin kuruluşundan bu yana kadınlar, coğrafi işaretli armutları kurutup çeşitli ürünlere dönüştürmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Devlet desteğiyle aldıkları ekipmanlarla üretim yapan kadınlar, başta kurutulmuş meyveler olmak üzere birçok ürünü kendi markaları altında satışa sunuyor.

Gürsu'da kadınlar, coğrafi işaretli armutları kurutup atıştırmalık üretiyor

Kadınlar, başlangıçta cips şeklinde atıştırmalıklar üretirken, daha sonra butik pasta ve butik çikolata konusunda da eğitim aldılar. Müşterilerin taleplerine göre üretim yaparak, glütensiz ürünler de üreten kadınlar, çölyak hastalarının da ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gürsu'nun isim annesi olarak bilinen Hatice Muazzez Kutlay'ın adıyla markalaşan "Muazzez Ana" markasıyla ürünlerini pazara sunan kadınlar, sosyal medya ve büyük çaplı e-ticaret platformları aracılığıyla ürünlerini geniş kitlelere ulaştırıyor.

Gürsu Kadınları, kooperatif kurarak coğrafi işaretli armutları değerlendiriyor

Kooperatifin Başkanı Sümeyye Işık, Gürsu'nun ilk kadın kooperatifini kurmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, çeşitli ürünlerle katma değerli üretimi artırmaya devam ettiklerini vurguladı. Kadınlar, kooperatif sayesinde aile ekonomisine katkıda bulunurken, çocuklarına daha sağlıklı atıştırmalıklar sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kooperatifin Başkan Yardımcısı Mehtap Temizci Billor da kooperatifin kadınlara iş imkanı ve mutluluk verdiğini ifade ederek, evde sıkılan kadınların burada üretim yaparak hem maddi hem de manevi anlamda kendilerini daha iyi hissettiklerini dile getirdi.