Gönüllüler can dostlar için yasağı deldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz sokak hayvanlarını besleme faaliyetlerinde gönüllü olarak görev alan vatandaşlar, tam kapanma sürecinin ilk hafta sonunda da can dostlar için sahaya indi.

BURSA HABER 1.05.2021 17:36:00 0
Gönüllüler can dostlar için yasağı deldi

Pandeminin Türkiye’de ilk kez görüldüğü geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana devreye aldığı destek paketleriyle süreçten etkilenen tüm vatandaşların yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları da bir gün bile ihmal etmedi. Geçtiğimiz yıl Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde 6398 tedavi, 2900 parazit uygulaması, 1576 aşılama, 500 acil müdahalede bulunarak sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlarını besleme faaliyetleri noktasında da örnek çalışmaları hayata geçirdi. Sahipsiz hayvanlara sahip çıkılması ve onların beslenmesi noktasında hayvanseverler ve gönüllü vatandaşlarla işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi, son bir yıl içinde de sokak hayvanları için 130 ton mama dağıtımı, 400 adet kulübe, 150 adet suluk ve 70 adet büyük mamamatik ile 950 ayrı noktada da besleme çalışmaları yaptı.

Hem besleme hem bakım

Tam kapanma sürecinin uygulandığı ilk hafta sonunda da hayvanseverler sahipsiz hayvanlar için sokağa çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin Demirtaş’taki Veteriner İşleri Şubesinde bir araya gelen gönüllüler, Gölyazı yolu üzerindeki sahipsiz hayvanları besledi. Besleme faaliyetinin yanı sıra Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aynı zamanda hayvanlara iç dış parazit ilaçlamaları yapıldı.

Uzun süredir bireysel olarak ailesiyle birlikte kırsal kesimdeki hayvanları beslemeye çalıştıklarını belirten hayvansever İlknur Çalışkan, “Neticede hayvanlar aciz varlıklar. ‘Açım, hastayım’ diyemiyorlar. Özellikle pandemi döneminde de hayvanlar yiyecek bulmakta çok zorlanıyor. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğündeki besleme etkinliklerine katılıyoruz. Böylelikle karınları doyuyor, onlar mutlu olunca biz de mutlu oluruz” dedi.

Sokağa terk edilen hayvanların sayısının her geçen gün arttığını belirten Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan ise, “O kadar çok terk edilen hayvan var ki ne büyükşehir ne diğer belediyeler yetişebilir. Herkesin birlikte ortak çalışması gerekir. Ben özellikle mama destekleri ve besleme faaliyetleri noktasında Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdür vekili Gürhan Alptekin de gönüllülerin katılımıyla hem besleme faaliyeti yaptıklarını hem de hayvanların iç dış parazit ilaçlamalarını yaptıklarını söyledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Başkan Bozbey'e saldıran kişinin kimliği belli oldu!

Başkan Bozbey'e Bursalı siyasilerden destek geldi

Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesine dair açıklama

Bakanlıktan fırtına ve çığ uyarısı

Başkan Bozbey'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan staj müjdesi: 27 milyarlık destek...

Ehliyet sınavından 7 kez kalan genç isyan etti

Kuru kayısı ihracatından 303 milyon 584 bin dolar gelir elde edildi

İnegöl’de binalar QR kodla kimlik kazanıyor

Başkan Aydın, NAKEM ziyaretinde kültürel miras vurgusu yaptı

Bursa'da yola fırlayan 2 yaşındaki çocuğa araba çarptı

Yıldırım’a 100 bin metrekarelik yeni park müjdesi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Bursa’ya yeni meydan müjdesi!

GUHEM 2025 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırladı

15 yaş altına sosyal medya yasağı düzenlemesi ay sonunda Meclis'te

Nilüfer'de “Filistin Sinema Günleri” seyirciyle buluşacak

CHP'nin 'İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde usulsüzlük' davasında ilk duruşma başladı

Devlet Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sadece kınamıyor, lanetliyorum!

Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası yabancı turistler İznik'e akın etti

ABD'nin Maduro'yu alıkoymasının ardından Delcy Rodriguez Geçici Devlet Başkanı oldu

Bakan Uraloğlu: Tüm zamanların en yüksek günlük transit uçuş sayısına ulaştık

Trump’tan Venezuela olayına ilişkin açıklama: Savaş yok, seçim yok

Bursa dahil 45 ilde FETÖ baskını: 87 tutuklama

İnegöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Tartıştığı kayınbiraderini silahla vurdu

Altın ve gümüşte sert dalgalanma! Son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

İnegöl Belediyesi’nden çiftçiye güçlü destek

Yükleniyor