Google'dan seçimlerde yapay zeka kısıtlaması

Google, Hindistan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde 2024 yılında yapılacak seçimlerle ilgili sorularda AI sohbet robotu Gemini'nin kullanımını kısıtlama kararı aldı.

TEKNOLOJİ 13.03.2024 11:22:00 0
Google

Google'ın Hindistan ekibinden yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde 2024 yılında gerçekleşecek birçok seçim öncesi, yapay zeka kullanımında dezenformasyonla mücadele amacıyla önlemler alınıyor. Bu kapsamda, Google'ın yapay zeka sohbet robotu Gemini'nin seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yetkisi kısıtlanacak. Artık Gemini, seçimle ilgili sorulara cevap vermek yerine, "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." gibi bir yanıt verecek.

Google, bu kararı almadan önce Gemini'yi beyaz tenli insanları siyahi olarak tasvir etmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Şirket, bazı tarihi figürlerin yanlış tasvirleri konusunda farkındalık oluşturarak özür dilemiş ve insan resimleri oluşturma özelliğini askıya almıştı.

Hindistan, 4 Mart'ta teknoloji firmalarından deneme aşamasındaki yapay zeka platformlarını ve uygulamalarını kamuya açıklamadan önce hükümetten onay almalarını talep etmişti. Bu adım, yapay zeka teknolojisinin etik ve güvenlik konularında daha fazla denetim altında tutulmasını amaçlıyor.

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Yükleniyor