Grip ve soğuk algınlığı deri hastalıklarını tetikleyebilir

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Elif Irmak Yazıcı, kış aylarında artan grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların deri hastalıklarına yol açabileceğini söyledi.

SAĞLIK 18.02.2024 12:20:00 0
Grip ve soğuk algınlığı deri hastalıklarını tetikleyebilir

Bursa Şehir Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Elif Irmak Yazıcı, kış aylarında sıkça görülen deri hastalıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, soğuk hava, düşük nem oranı, rüzgâr ve su tüketiminin azalması gibi nedenlerle deri hastalıklarının kış aylarında daha sık görüldüğünü söyledi.

Soğuk havalarda artan grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların da deri hastalıklarına yol açabileceğini belirten Yazıcı, "Derimiz, vücudumuz ve dış etmenler arasında bir bariyer fonksiyonu görmektedir. Kış aylarında soğuk hava, düşük nem oranı, ultraviyole radyasyonunun yararlı etkilerinden yeterince faydalanılamaması, rüzgâr, iç mekan ısıtıcıların odaları daha da kurutması deri yapısını değiştirir. Bu da deri hastalıklarının daha sık veya daha şiddetli olarak karşımıza çıkmasına neden olur" dedi.

Deri Hastalıklarına Karşı Alınabilecek Önlemler:

  • Bol su içmek
  • Deriyi nemlendirmek
  • Çok sık duş almamak ve çok sık el yıkamamak
  • Nemlendirici içerikli el yıkama ürünleri ve duş jelleri kullanmak
  • Kolonya ve ıslak mendilden uzak durmak
  • Bazı ev işlerinde eldiven giymek
  • Oda ısısı ve oda nemini ayarlamak

Soğuk hava, derinin nem kaybını artırarak kurumasına neden olur. Bu da derinin bariyer fonksiyonunu bozarak deri hastalıklarına karşı daha savunmasız hale gelmesine yol açar. Ayrıca soğuk hava, bazı deri hastalıklarının semptomlarını da daha da kötüleştirebilir.

Uzmanlar, kış aylarında deri hastalıklarına karşı korunmak için bol su içmenin, derinin nem kaybını önlemenin ve kimyasal ürünlerden uzak durmanın önemli olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca soğuk havalarda deri kuruluğu ve kaşıntısı yaşayan kişilerin doktora başvurması önerilmektedir.

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Yükleniyor