Gümrük Muhafaza Ekiplerince yüklü miktarda uyuşturucu yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Suriye’ye açılan Çobanbey ve Öncüpınar Gümrük Kapılarında gerçekleştirilen operasyonlarda 14 bin 720 adet bandrolsüz sigara ve 3,2 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

ASAYİŞ 4.06.2021 13:23:00 0
Gümrük Muhafaza Ekiplerince  yüklü miktarda uyuşturucu yakalandı

Çobanbey Gümrük Kapısında Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği personelleri Suriye’den Türkiye’ye gelen bir tırı riskli olarak değerlendirildi. Gümrük kapısına gelişinin ardından Araç ve Konteyner Tarama Sistemine yönlendirilen tırın x-ray görüntülerinde dorse tabanında şüpheli yoğunluğa rastlandı. Dedektör köpeğin de şüpheli yoğunluk tespit edilen alanlara tepki vermesi üzerine, tır dorsesinin taban bölümü açıldı.

Açılan bölümde zula olarak tabir edilen gizli bölme içerisinde toplam 14 bin 720 adet bandrolsüz sigara bulundu. Ele geçirilen kaçak sigaralarla birlikte sigaraların naklinde kullanılan araca el konulurken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

 


  Bez torbaların içinden esrar çıktı 
  Öncüpınar Gümrük Kapısında gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise yapılan analiz sonucu uyuşturucu naklinde kullanıldığından şüphelenilen bir otomobil, Türkiye’ye girerken, gümrük kapısında durduruldu. X-ray taramasından geçirilen aracın ön koltukları arasındaki bölümde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Dedektör köpeğin de aynı bölüme tepki vermesi üzerine araç arandı.

Yapılan aramada, aracın vites kutusunun yanında kol dayamak için kullanılan bölümün altına özel olarak yapılan gizli bölmede bez torbalar içerisinde esrar saklandığı anlaşıldı.  Operasyon sonucunda 16 torba içerisinde toplam 3,2 kilo uyuşturucu ele geçirilirken uyuşturucu naklinde kullanılan araca el konuldu. Araç sürücüsü yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Mustafa Er: Sahada disiplinli ve güçlü bir Bursaspor olacak

İnegöl’de kaçan sürücü kameralardan yakalandı

Büyükşehir’den Çalı Yolu’na modern dokunuş

Bursa tekstili Partis'te dünyaya açıldı!

Süper Lig’de 21. haftanın hakemleri açıklandı

Başkan Taban: İnegöl’de tarımın geleceğini inşa ediyoruz

Bursa'da komiserin heimlich manevrası hayat kurtardı

9 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Bursa’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Allah’ın izniyle bu işin altından kalktık

Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Yurtdışı alışverişte yeni şartlar!

Asrın felaketinin 3. yıldönümü!

İnegölspor formaları çocuklarla buluştu

Başkan Erol’dan 6 şubat mesajı

AK Partili ilçe başkanından tepki

TCMB rezervlerinde tarihi seviye

Bursaspor Isparta deplasmanına hazırlanıyor

Hisar Arkeopark Bursa turizmine yeni nefes olacak

Ufuk Özkan’dan sevenlerine teşekkür mesajı

İnegöl Meclisi Şubat oturumunda 9 madde karara bağlandı

“KAAN sadece bir uçak değil, Türkiye’nin iradesinin sembolü”

KIZILELMA göreve hazırlanıyor

Nilüfer’de kentsel dönüşüm 2 mahallede başlıyor!

Çorum'da kan donduran cinayet!

MSB: Terörle mücadele ve uluslararası iş birliği sürüyor

Şadi Özdemir kanserle mücadele sürecini anlattı

Yükleniyor