Günlük koronavirüs tablosu açıklandı!

Sağlık Bakanlığı aşılama verilerini açıkladı: “Aşılamada ilk sırada yüzde 81,4’le Muğla. En düşük aşılama yüzde 51,1’la Şanlıurfa oldu”

SAĞLIK 19.10.2021 20:39:00 0
Günlük koronavirüs tablosu açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 223 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 30 bin 862 yeni vakanın olduğunu açıkladı.   
 
  Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 19 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 30 bin 862 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 223 oldu. Bir günde toplam 360 bin 849 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 27 bin 352 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 76,66 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 88,56 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 114 milyon 425 bin 692’e yükseldi. 
 
  “Aşılamada ilk sırada Muğla var” 
  Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Kırklareli, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur takip etti. 
 
  “En düşük aşılama Şanlıurfa” 
  Bakanlığın tablosuna göre yüzde 51,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti. 
 
  Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Zamanı geldiği, hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmamış olan yaklaşık 5 milyon kişi var. Bu grupta olanlardan hastanede yatanlar var. İnaktif aşı tercih edenlerin üçüncü dozu yaptırmalarını ısrarla talep ediyoruz. Üçüncü doz, koruma kalkanı dozudur” dedi. 
 

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

BESAŞ’ın Ramazan pidesine Bursalıdan yoğun talep

DownTown artık İstanbullu grupta

Demirtaş’ta Ramazan sofrası kuruldu

Gençler Nilüfer’de ifade özgürlüğünü tartıştı

Hakan Fidan'dan İran konusunda net mesaj: Türkiye her zaman kendini korur!

Bir şehrin Ramazan kültürü, Bursa!

Bursa Jandarmasından öğrencilere narkotik eğitimi

Bursa iş dünyası ‘Ortak Akıl Toplantısı’nda bir araya geldi

Mine Türker’den Dünya Kupası’nda 2 gümüş madalya

Halı sahada kalp krizi anları kamerada

Büyükşehir’den sosyal tesis hamlesi

Akaryakıtta çifte zam yolda!

Kirada tavan zam oranı belli oldu!

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu

Milletvekili dağılımı güncellendi, Bursa 2 bölge oldu!

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Yükleniyor