Tarih: 11.03.2024 12:37

Hafta içi sıcaklıklar 20 dereceye çıkacak

Facebook Twitter Linked-in

Mart ayının gelmesiyle birlikte baharın habercisi olan ılık hava dalgası, Türkiye genelinde etkisini göstermeye başlıyor. Yeni haftanın ilk yarısında, Libya'dan taşınan ılık hava Türkiye'yi etkisi altına alacak.

Haftanın ilk günlerinde rüzgarın Libya'dan taşıdığı ılık hava nedeniyle termometrelerde artış yaşanacak. Ancak perşembe gününden itibaren kuzeyli rüzgarlar etkisini artıracak ve serin hava hakim olacak.

Mart ayında bahar havası: Termometreler 20 dereceyi görecek

Marmara bölgesinde ise hava az bulutlu olacak ancak sabahları genelde pus oluşacak. Salı günü ise hafif esen rüzgarlarla birlikte yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar ise 18-20 derece aralığında seyredecek.

İç Anadolu'da ise iki gün boyunca baharı andıran havalar yaşanacak. Sıcaklık genel olarak ılık seyrederken, salı günü termometrelerin 20 dereceyi görmesi bekleniyor.

Ege bölgesinde hava açık olacak ve sıcaklıklar Denizli ve Aydın gibi illerde 23 dereceye kadar çıkacak. Ancak salı günü sahillerde sert lodosun etkili olması ve Manisa civarında gök gürültülü sağanak yağışın beklenmesi dikkat çekiyor.

Türkiye'de sıcaklıklar arttı! Hangi şehirlerde kaç derece olacak?

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise üç gün boyunca güneşli hava hakim olacak. Sıcaklıklar Adana'da 21, Mersin'de 20, Gaziantep'te 16, Diyarbakır'da ise 15 derece olarak ölçülecek.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'da da sıcak hava etkili olacak. Batı Karadeniz'de hava daha ılık seyrederken, doğu kesimlerinde sabahları pus oluşabileceği belirtiliyor. Sıcaklıklar Bolu'da 17, Samsun'da 12, Trabzon'da 11, Erzurum'da 3, Malatya'da ise 13 derece olarak ölçülecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —