HALK DANSLARI TOPLULUKLARI İNEGÖL`Ü TANIYOR

FOLKLÖR EKİPLERİ İNEGÖL KENT MÜZESİNE HAYRAN KALDI

HALK DANSLARI TOPLULUKLARI İNEGÖL`Ü TANIYOR
DÜNYA 28.07.2009 23:40:27 0

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 22.si düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında İnegöl’e gelen Gürcistan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya’lı folklor ekipleri dün İnegöl’ün tarihi ve turistik yerlerini gezerek tanıma fırsatı buldu.

 

Akşamları sahneledikleri birbirinden güzel folklor oyunları ile ilçe halkının büyük beğenisi kazanan dansçılar gündüzde İnegöl’ün tarihi ve doğal güzelliklerini geziyor. İshakpaşa Camii ve Külliyesi, Ortaköy Kervansarayı, Oylat Kaplıcaları ve Oylat Mağarasını gezen folklor ekipleri dün İnegöl Kent Müzesi’ni ziyaret etti.

 

İnegöl Kent Müzesini hayranlık içerisinde gezen dansçılar, İnegöl’ün geçmişini kent müzesi aracılığıyla öğrenerek, İnegöl hakkında daha çok bilgi edindiklerini dile getirdi.

 

Kent müzesinin İnegöl’ün zengin kültür yapısını çok iyi bir şekilde yansıttığını dile getiren misafirler, kent müzesinin İnegöl’ün geçmişine ışık tuttuğunu söyleyerek, kent müzesinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Ziyaret sonrasında bünyelerinde Kent Müzesi bulunan Kosova, Bosna-Hersek ve Gürcistan Cumhuriyeti heyetlerine yönelik panel düzenlerek, ‘Kardeş Müze’ uygulaması başlatıldı. Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından heyetler kardeş müze uygulaması ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.