Hamitler'e Yeni Sağlık Merkezi

Osmangazi’de Yatırımlar Hız Kesmiyor

ÇEVRE 1.06.2021 16:08:00 0
Hamitler

Osmangazi Belediyesi, ilçeye yeni bir sağlık merkezi daha kazandırıyor. Hamitler Mahallesi Dumlupınar Caddesi 2. Coşkun Sokak’ta yapılacak Hamitler Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu’nun inşaat çalışmalarına başlandı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemi sürecine rağmen Osmangazi Belediyesi’nin yatırımları hız kesmiyor.

Yaşamın her alanına dokunan yatırımlara imza atan Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’ne yepyeni bir Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu inşa ediyor. Toplam 2 bin 165 metrekare alan üzerinde iki bölüm olarak inşa edilecek binanın Aile Sağlığı Merkezi’nde 5 adet muayene odası, engelli polikliniği, tıbbi müdahale odası, aşılama bebek-çocuk izlem odası, gebe izlem ve aile planlaması odası, bebek bakım odası, laboratuvar, mutfak, bekleme salonu, danışma ve tuvaletler yer alıyor.

112 Acil İstasyon Merkezi de Yer Alacak Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte inşa edilecek olan 112 Acil İstasyon Merkezi’nde ise koordinasyon odası, teknik oda, bay-bayan dinlenme odası, mutfak ve depo bulunuyor. Hamitler Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu’nda, bunların dışında 10 araçlık otopark, 2 araçlık ambulans otoparkı ve yeşil alanlar bulunacak.

Proje çalışmaları tamamlanan Hamitler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu’nda inşaat çalışmalarının başladığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak temizlik, ulaşım ve altyapı gibi asli görevlerimiz dışında insan odaklı hizmet ve yatırımlarımızı, insanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda yapmaya devam ediyoruz.

Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarına göre, bugüne kadar ilçemizde pazaryerinden sağlık ocağına, okuldan mahalle meydanlarına, spor tesislerine kadar yaşamın her alanında yatırım yaptık, hizmet ürettik.

Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren pandemi sürecinde de yatırımlarımız devam ediyor” dedi. Bölgenin İhtiyacı Karşılanıyor Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinin, imar planlarının revize edilmesinin ardından Osmangazi’nin planlı gelişim gösteren modern yüzü olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı bölgede artan nüfus ile birlikte ihtiyaçlar da artıyor. Vatandaşlarımızın talebi üzerine Hamitler Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyon Merkezi ile ilgili proje çalışmalarımızı tamamlayıp inşaat çalışmalarına başladık. Bu sağlık merkezimizi, en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Başsavcılık Gemlik Belediyesi'ne soruşturma başlattı

Davut Gürkan: "Mahalle başkanlarımız bu davanın belkemiğidir"

Eski tip ehliyetlerde son tarih 31 Ekim: 1,8 milyon kişi hâlâ yenilemedi

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: 152 hakem aktif şekilde bahis oynuyor

Osmangazi’de Cumhuriyet ruhu satranç turnuvasıyla canlandı

Uludağ’da yüzlerce kişi Cumhuriyetin izinde yürüdü

İşsizlik oranı açıklandı

BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye küresel bir güce dönüşüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kalitesi tescillendi

Unutulmaya yüz tutmuş miras Osmangazi’de yaşıyor

Bursa’da 750 kilogram kaçak tütün ele geçirildi

İnegöl’e yeni dönemin konut hamlesi geliyor: 4.000 yeni konut hayata geçiyor

BTSO’dan yapay zekâ hamlesi

‘Alev savaşçıları’, termal kameralı ısı tespit dronu ile gökyüzünden hayat kurtarıyor

Türkiye'nin en uzun ve kilolu bebeği İnegöl'de doğdu: 6kilo!

Bursa’da zincirleme kaza

Bursa’ya kuvvetli yağış uyarısı: Meteoroloji “sarı” kodla uyardı

Bilim Şenliği İnegöl’de kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bursa'ya 13 bin sosyal konut yapılacak"

Yenişehir’e 12 bin kişilik tarım üssü geliyor

Yeni RTÜK Başkanı Mehmet Daniş oldu

CHP’de kim kazandı, kim kaybetti

Marsifed'den "Cumhuriyete değer katanlar" ödülü

Turizm sektörü 2050 Bursa vizyonu için buluştu

Osmangazi’de tarihi koruyan yıkım

Bursa’da konforlu ulaşım için asfalt mesaisi

CHP'nin kurultay davasına ret kararı!

Başkan Erkan Aydın’dan 1,5 yılda 35 mahalle buluşması

Ufuk Ocak kaybetmedi Bursa kazandı

Yükleniyor