‘Han hikâyeleri’ yarışması sonuçlandı

Bursa’da 2021 yılını ‘Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı’ ilan eden Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıla özel düzenlediği ‘Bursa’nın Hanları Hikâye Yarışması’ sonuçlandı.

BURSA HABER 8.12.2021 12:41:00 0
‘Han hikâyeleri’ yarışması sonuçlandı

Birbirinden güzel ve nitelikli birçok faaliyetle şehrin kültür-sanat hayatına önemli katkılar sağlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’nın Hanları Hikâye Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Tarihî dokusu ile göz dolduran Bursa’nın Hanlar Bölgesi’ne dikkat çekmek için gerçekleştirilen yarışmaya çok sayıda edebiyatsever hikâye gönderdi. Hikâye yarışmasının Seçici Kurul’u, Tayyare Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek, dereceye giren ilk beş ismi belirledi.

Prof. Dr. Nesrin Karaca, Hasan Erdem, Mukadder Gemici ve Merve Sevde Selvi’den oluşan Seçici Kurul, titiz değerlendirme neticesinde ‘Med Cezir’ müstear isimli Erdal Güze’yi birinci, ‘Şahika Teslime Bursevi’ müstear isimli Sacide Çobanoğlu’nu ikinci, ‘Ova’ müstear isimli Rabia Elif Özcan’ı da üçüncü seçti. Ayrıca ‘Hatmi Çiçeği’ müstear isimli Hatice Meraklı ile ‘İlham Piresi’ müstear isimli Ruşen Ergün teşvik ödülüne lâyık görüldü.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür-Sanat Koordinatörü Semih Kum, “Yorucu sürecin neticesinde hassasiyetle hikâyeleri değerlendiren Seçici Kurul’un kıymetli üyelerine teşekkür ediyoruz. Yarışmaya katılan tüm edebiyatseverlere şükranlarımızı sunuyor, dereceye girenleri tebrik ediyoruz. Ayrıca ödül törenini daha sonra ilan edip, dereceye giren isimlere ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Erdoğan ile Trump arasında telefon diplomasisi

İran lideri Hamaney saldırıda hayatını kaybetti

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Yükleniyor