‘Han hikâyeleri’ yarışması sonuçlandı

Bursa’da 2021 yılını ‘Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı’ ilan eden Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıla özel düzenlediği ‘Bursa’nın Hanları Hikâye Yarışması’ sonuçlandı.

BURSA HABER 8.12.2021 12:41:00 0
‘Han hikâyeleri’ yarışması sonuçlandı

Birbirinden güzel ve nitelikli birçok faaliyetle şehrin kültür-sanat hayatına önemli katkılar sağlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’nın Hanları Hikâye Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Tarihî dokusu ile göz dolduran Bursa’nın Hanlar Bölgesi’ne dikkat çekmek için gerçekleştirilen yarışmaya çok sayıda edebiyatsever hikâye gönderdi. Hikâye yarışmasının Seçici Kurul’u, Tayyare Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek, dereceye giren ilk beş ismi belirledi.

Prof. Dr. Nesrin Karaca, Hasan Erdem, Mukadder Gemici ve Merve Sevde Selvi’den oluşan Seçici Kurul, titiz değerlendirme neticesinde ‘Med Cezir’ müstear isimli Erdal Güze’yi birinci, ‘Şahika Teslime Bursevi’ müstear isimli Sacide Çobanoğlu’nu ikinci, ‘Ova’ müstear isimli Rabia Elif Özcan’ı da üçüncü seçti. Ayrıca ‘Hatmi Çiçeği’ müstear isimli Hatice Meraklı ile ‘İlham Piresi’ müstear isimli Ruşen Ergün teşvik ödülüne lâyık görüldü.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür-Sanat Koordinatörü Semih Kum, “Yorucu sürecin neticesinde hassasiyetle hikâyeleri değerlendiren Seçici Kurul’un kıymetli üyelerine teşekkür ediyoruz. Yarışmaya katılan tüm edebiyatseverlere şükranlarımızı sunuyor, dereceye girenleri tebrik ediyoruz. Ayrıca ödül törenini daha sonra ilan edip, dereceye giren isimlere ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Yükleniyor

loading