Havası en kirli ülkeler belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada!

2021 yılı küresel hava kalitesi raporuna göre en kötü hava kalitesinin Bangladeş’te olduğu açıklandı. 117 ülkenin yer aldığı raporda Türkiye 46. sırada yer aldı.

GÜNDEM 23.03.2022 15:18:00 0
Havası en kirli ülkeler belli oldu! Türkiye bakın kaçıncı sırada!

Medya takip kurumu Ajans Press’in, QAir verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2021 yılı küresel hava kalitesi raporu oranları belli oldu. Böylelikle en kötü hava kalitesinin Bangladeş’te olduğu ortaya çıktı. İkinci sıraya Afrika ülkesi Çad, üçüncü sıraya ise Pakistan’ın yerleştiği kaydedildi.

117 ülke ve 6 bin 475 şehrin yer aldığı raporda Türkiye 46. sırada yer aldı. Yapılan ölçümler neticesinde Türkiye'nin en iyi sonuç veren şehri Çankırı olurken, havada bulunan zararlı partikül oranı 9.3 g/metreküp olarak tespit edildi.

İstanbul, Ankara, İzmir için bu seviye 17’lerdeyken Türkiye’nin hava kalitesinin en kötü olduğu şehri ise Iğdır olarak saptandı. Iğdır’da havadaki zararlı partikül oranı 66.2 g/metreküp oldu. En iyi hava kalitesine sahip ülkeler ise; Yeni Kaledonya, Virgin Adaları, Porto Riko, Yeşil Burun Adaları ve Saba olarak sıralandı.

Hava kirliliği medyanın da gündeminde

Ajans Press, hava kirliliği ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Dijital basın arşivinden derlenen bilgilere göre 2021 başından bugüne kadar hava kirliliği ile alakalı online ve geleneksel medya olmak üzere 120 bine yakın haber yansıdığı tespit edildi. Son yıllarda karbon salınımı ve karbon nötr başlıkları ise en çok konuşulan farkındalık projeleri arasında yer aldı. Bu başlıklarda medyaya 11 bin 237 haber yansıdığı tespit edildi.

Minik Berra'nın acılı ailesi o günü anlattı

Yıldırım'dan dünyada ses getirecek proje!

"Sizinle eğlendi, benimle evlendi!"

Bursaspor Mersin deplasmanı hazırlıklarına başladı

Milliler çeyrek finalde!

Başkan Özel: "Beşikten mezara kadar yanınızdayız"

Filenin Sultanları finalde!

CHP, 21 Eylül’de olağanüstü kurultaya gidiyor

İsrail: Yüksek binaları vuracağız

YSK, CHP'nin itirazını kabul etti

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları bugün sona eriyor

Başkan Aydın: "Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor"

Bursa’da orman yangını!

11.Akçalar İncir Festivali 14 Eylül'de!

Bursaspor aşkı büyüyor

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile birlikte 26 sanık hakkında tahliye kararı

Balıkesir'de deprem!

Tekin:"CHP savaş meydanlarında kuruldu, adliye koridorlarına düşmemeliydi"

İnegöl’ün başarılı gençleri, mecliste onure edildi

Timsah’tan kupada gol resitali: 7-0!

Aytaç Şahin, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı'na aday

Bursa Belediyeler Birliği'nden güvenli şehir rehberi

BTSO’da Malezya ile işbirliği fırsatları toplantısı

Bursa’da orman yangını

Özgür Özel: İsterse CHP'ye kayyım atasınlar, biz yolumuzda yürüyeceğiz

Özgür Çelik: Görevimizin başındayız

Otopsisi yapılan Halit Yukay'ın cenazesi ailesine teslim edildi

Google ve YouTube çöktü! Milyonlarca kullanıcı erişim sorunu yaşadı

70 çiçekten toplanan şifa: İnegöl’ün balı derman dağıtıyor!

Sonbahar hastalıklarına karşı alınacak önlemler

Yükleniyor