Haydi Çocuklar

A Milli Takım Euro 2020'nin ikinci grup maçında bugün Bakü'de Galler'le karşılaşacak.

SPOR 16.06.2021 11:42:00 0
Haydi Çocuklar

EURO 2020’nin açılış randevusunda İtalya’ya Roma’da 3-0 mağlup olarak şaşkınlık yaratan A Milli Takımımız, A Grubu 2. maçında bugün Galler’le karşı karşıya gelecek.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Dias yönetecek.

Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 32 bin taraftarın tribünden izlemesi bekleniyor. Maçın biletlerini günler öncesinden tüketen Azeri futbolseverler zorlu randevuda ay-yıldızlı ekibimizin yanında yer alacak.

A Grubu’nda günün diğer maçında ise İtalya ile İsviçre TSİ 22.00’de Roma Olimpiyat Stadı’nda mücadele edecek. Grupta ikinci maçlar öncesinde İtalya 3 puanla liderlik koltuğunda otururken, Galler ve İsviçre’nin birer puanı bulunuyor. Puansız Türkiye ise son sırada yer alıyor.

Türkiye, Galler maçıyla tarihinde 594. kez sahaya çıkacak. A Milli Takım, 98 yıllık tarihinde 317’si resmi, 276’sı özel 593 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet elde etti, 142 beraberlik ve 225 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip ağları 789 kez sallayan milliler kalesinde 846 gol gördü.

A Milli Takımımız ile Galler 24 yıl sonra rakip olacak. Türkiye, Galler’le oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, Galler’le son olarak 20 Ağustos 1997’de karşılaştı. 1998 Dünya Kupası Elemeleri’nde Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan ve tam 10 golün atıldığı maçı milliler 6-4 kazanmıştı.

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

BESAŞ’ın Ramazan pidesine Bursalıdan yoğun talep

DownTown artık İstanbullu grupta

Demirtaş’ta Ramazan sofrası kuruldu

Gençler Nilüfer’de ifade özgürlüğünü tartıştı

Hakan Fidan'dan İran konusunda net mesaj: Türkiye her zaman kendini korur!

Bir şehrin Ramazan kültürü, Bursa!

Bursa Jandarmasından öğrencilere narkotik eğitimi

Bursa iş dünyası ‘Ortak Akıl Toplantısı’nda bir araya geldi

Mine Türker’den Dünya Kupası’nda 2 gümüş madalya

Halı sahada kalp krizi anları kamerada

Büyükşehir’den sosyal tesis hamlesi

Akaryakıtta çifte zam yolda!

Kirada tavan zam oranı belli oldu!

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu

Milletvekili dağılımı güncellendi, Bursa 2 bölge oldu!

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Yükleniyor