Haydi Çocuklar

A Milli Takım Euro 2020'nin ikinci grup maçında bugün Bakü'de Galler'le karşılaşacak.

SPOR 16.06.2021 11:42:00 0
Haydi Çocuklar

EURO 2020’nin açılış randevusunda İtalya’ya Roma’da 3-0 mağlup olarak şaşkınlık yaratan A Milli Takımımız, A Grubu 2. maçında bugün Galler’le karşı karşıya gelecek.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Dias yönetecek.

Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 32 bin taraftarın tribünden izlemesi bekleniyor. Maçın biletlerini günler öncesinden tüketen Azeri futbolseverler zorlu randevuda ay-yıldızlı ekibimizin yanında yer alacak.

A Grubu’nda günün diğer maçında ise İtalya ile İsviçre TSİ 22.00’de Roma Olimpiyat Stadı’nda mücadele edecek. Grupta ikinci maçlar öncesinde İtalya 3 puanla liderlik koltuğunda otururken, Galler ve İsviçre’nin birer puanı bulunuyor. Puansız Türkiye ise son sırada yer alıyor.

Türkiye, Galler maçıyla tarihinde 594. kez sahaya çıkacak. A Milli Takım, 98 yıllık tarihinde 317’si resmi, 276’sı özel 593 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet elde etti, 142 beraberlik ve 225 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip ağları 789 kez sallayan milliler kalesinde 846 gol gördü.

A Milli Takımımız ile Galler 24 yıl sonra rakip olacak. Türkiye, Galler’le oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, Galler’le son olarak 20 Ağustos 1997’de karşılaştı. 1998 Dünya Kupası Elemeleri’nde Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan ve tam 10 golün atıldığı maçı milliler 6-4 kazanmıştı.

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Bursa’da hafta sonu uyarısı

Eşini sokak ortasında öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı

Mudanya’da sürücülere hız uyarısı ve kimlik kontrolü

Saç simülasyonu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Beton meydandan Kent Lokantası’na Osmangazi’deki dönüşüm

İletişim Başkanlığı'ndan dijital dezenformasyona karşı adım

TFF’den 2026-2027 sezonu tarihleri açıklaması

Nilüfer’de kardeşlik sofrası kuruldu

Gürlek: Sosyal medyadaki sapkın akımlara yasal fren geliyor

Büyükşehir’in iftar sofrası Harmancık’ta kuruldu

Akaryakıta çifte zam

Gürsu’da ulaşımı rahatlatan çalışma

Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya ulaşıyor

Uludağ’da tilkiye çarpan sürücü kaçtı

Kaçak tiny house’lara İznik Belediyesi’nden müdahale

25 yıl hapis cezası bulunan firari Gemlik’te yakalandı

Bursa’da cadde ve bulvarlara yeşil dokunuş

Başkan Aydın 700 günlük hizmet raporunu açıkladı

İnegöl’de jandarmadan tarihi eser baskını

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Merkez Bankası rezervleri 210 milyar doları aştı

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

Yükleniyor