Hırsızlık çetesi çökertildi

Hırsızlık çetesi çökertildi: 3.5 milyon TL’lik vurgun

ASAYİŞ 2.08.2024 15:29:00 0
Hırsızlık çetesi çökertildi

Kocaeli ve çevre illerde şantiyelerden ve park halindeki tırlardan hırsızlık yapan çete, düzenlenen operasyonla çökertildi. Çete üyelerinin 700 bin TL’lik et dahil olmak üzere toplamda 3,5 milyon TL değerinde kablo, elektronik eşya gibi malzemeleri çaldıkları belirlendi. 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri; inşaat alanları, TIR ve şantiyelerde meydana gelen çok sayıda hırsızlık olayına ilişkin çalışma başlattı. Çevre illerden de aynı tür hırsızlık olayının olduğunu tespit eden polis ekipleri, güvenlik kamera tespitleri ile şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin, şantiyelerde çalışan gibi görünmek için baret ve yelek giyerek kamufle oldukları ve hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin çaldıkları araçlara ikiz plaka taktıkları belirlendi. Polis ekipleri, olaya ilişkin tüm delilleri elde ederek 40 günlük çalışma sonrasında operasyon için düğmeye bastı. 

 

 

3.5 milyon TL eşya çaldılar 


Polis ekipleri çetenin İstanbul Sancaktepe’deki deposuna operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda çete üyeleri, polis ekiplerinin üstüne araba sürerek saldırmaya çalıştı. Polis ekipleri şahısları etkisiz hale getirerek yakaladı. Yakalanan şüpheliler arasında M.E’nin 27, O.K’nin 34, B.E’nin 46, B.E’nin 30, S.M’nin 22 ve S.G’nin 40 suç kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca, S.G.’nin 18 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. 6 şüpheli gözaltına alınırken depoda yapılan aramada 1 milyon TL değerinde malzeme bulundu ve sahibine teslim edildi. Çetenin Kocaeli’de bir TIR’dan 700 bin TL değerinde et olmak üzere inşaat ve şantiyelerden toplam 3.5 milyon TL değerinde hırsızlık yaptıkları belirlendi. 


Olaya ilişkin gözaltına alınan M.E.(49), O.K.(22), B.E.(24), B.E.(37), S.M.(39), S.G.(43) isimli 6 şüpheli bugün ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. 



 

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

İnegöl’de sanayinin park sorununa büyük çözüm

CHP 39. Kurultayı Ankara’da toplandı

Osmangazi Belediyespor’un yıldızı Türkiye International’da birinci

Bursa Büyükşehir LoRa Alliance’a üye oldu

Osmangazi’de miniklere erken yaşta sağlıklı gülüş eğitimi

Nilüfer’de tıp tarihi buluşması

Dünya gözünü İznik’e çevirdi

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen indirim gerçekleşti

Yükleniyor