Hizmet Rekortmeni Osmangazi Yeni Rekorlar Kıracak

Hayata geçirdiği projelerle Türkiye’ye “Belediyecilikte Osmangazi Modeli” kavramını kazandıran Osmangazi Belediyesi’nin Kapalı Atletizm Salonu yeni rekorlar kırmak için hazır.

BURSA HABER 15.09.2021 15:10:00 0
Hizmet Rekortmeni Osmangazi Yeni Rekorlar Kıracak

Hayata geçirdiği projelerle Türkiye’ye “Belediyecilikte Osmangazi Modeli” kavramını kazandıran Osmangazi Belediyesi’nin Kapalı Atletizm Salonu yeni rekorlar kırmak için hazır.

Örnek gösterilen sosyal belediyecilik çalışmalarından kentsel dönüşüm ve gelişim bölgelerine, yeşil sosyal donatı alanları ve spor tesislerinden kapalı pazar alanlarına, meydanlardan turizm markası olan müzelere kadar 11 yılda fark yaratan çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi, Atletizm Salonu’nun özellikleri ile açılmadan adından söz ettirmeye başladı.
72 metre çatı açıklığı ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en önemli atletizm salonu olma özelliği taşıyan dev hizmeti Türk sporuna kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, atletizmin kalbinin atacağı salonda yeni rekorların kırılacağını söyledi.

Yer tahsisinden inşaatına kadar tamamen Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan tesis; 16 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 8 kulvarlı ve 1000 kişilik seyirci kapasiteli salonda sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama,6 koşu pisti ve 4 ısınma alanları yer alıyor. Hiçbir ayrıntıyı atlamadan inşa edildiği gözlenen yapının estetik mimariden de taviz vermemesi ayrı bir takdir topladı. Osmangazi’den Türk sporuna ve Türk sporcusuna destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Mustafa Dündar “Gençlerimizin hedefi uluslararası arenada Türk bayrağını göklere çekip, İstiklal Marşını okutmak olmalı. Biz gençlerimize canı gönülden inanıyoruz” dedi.



Sporun, dinamizmin simgesi Osmangazi Atletizm Salonu, hizmete açılmasıyla birlikte Türk sporuna birbirinden başarılı atletlerin kazandırılması için gün sayıyor.

“BURSA VE TÜRKİYE, ÇOK ÖNEMLİ BİR TESİS KAZANDI”
 

Osmangazi Atletizm Salonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak da, “Bu projenin başlaması ve tamamlanması için Osmangazi Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı çok büyük gayret sarf etti. Bu modern salonun önümüzdeki günlerde sporcularımız ile buluşmasını hedefliyoruz. Atletizmle ilgilenen tüm gençlerimizi bu salona bekliyoruz. Kentimiz ve ülkemiz çok önemli bir tesis kazandı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Türk sporu ve sporcusu adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Yükleniyor