HUBUBAT EKİLİ ALANLARDA SÜNE İLE MÜCADELE BAŞLADI

TOPLAN 8BİN 800 DEKAR ALAN İLAÇLANDI

HUBUBAT EKİLİ ALANLARDA SÜNE İLE MÜCADELE BAŞLADI
DÜNYA 25.06.2008 00:07:29 0

Süne’ye karşı ilaçlama yapıldı

İnegöl İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl’de özellikle Yenişehir ilçesine komşu olan köylerde, hububat ekili alanlarda görülen süne’ye karşı ilaçlama çalışması yaptıklarını bildirdi. Mahmut Doğru, anız yakılması konusuna da değinerek, ‘Gübre olsun’ anlayışının yanlış olduğunu, anız yakılmasının aslında toprağa zarar verdiğini ifade etti.

8 BİN 800 DEKAR ALAN İLAÇLANDI

 

İnegöl’de özellikle Yenişehir ilçesine komşu olan köylerde süne zararlısına rastlandığını belirten İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, süne zararlısına karşı çeşitli şekillerde mücadele yürüttüklerini, geçtiğimiz yıl yaptıkları mücadele kapsamında süne ile biyolojik savaş için, hububat ekili alanlara, süne ile beslenen böcekleri saldıklarını anlattı.

 

Bu yıl ise Sungurpaşa, Boğazköy ve çevre  köylerde yapılan tespitler sonucunda ilaçlı mücadele yönetimine karar verdiklerini ifade eden Müdür Mahmut Doğru, “Tespit çalışmaları yaptığımız bölgede 8 bin 800 dekar alanda süne zararlısına karşı ilaçlama yaptık. Tamamen devlet imkanları ile 140 kilogram  ilaç kullandık. Yaklaşık 15 gün önce başlattığımız ilaçlama çalışmaları dün sona erdi. Önümüzdeki yıl artık bu bölgede süne zararlısına rastlanmayacak” dedi.

ANIZ YAKMAK TOPRAK İÇİN ZARARLI

Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi İnegöl’de de sık sık gündeme gelen, zaman zaman orman yangınlarına da neden olan anız yakma konusuna da değinen Müdür Mahmut Doğru, yakılan anızın gübre olsun, toprağa karışsın, toprağın verimini artırsın anlayışının çok yanlış yerleşmiş bir anlayış olduğunu kaydederek, anız yakmanın toprağa organik olarak hiçbir yararının olmadığını söyledi.

 

Mahmut Doğru, anız yakılmasının yasak olduğuna da dikkat çekerek, parasal cezasının bulunduğunu, yakanlar hakkında gereğinin yapılacağını da sözlerine ekledi.