Humeyni’nin sürgün yıllarında Bursa’da kaldığı ev 20 milyona satılacak

İran’ın eski ruhanî liderinin Ayetullah Humeyni’nin 1964 yılında Bursa’da kaldığı ev, 20 milyon liraya satışa çıkarıldı.

YAŞAM 10.06.2021 11:18:00 0
Humeyni’nin sürgün yıllarında Bursa’da kaldığı ev 20 milyona satılacak

Ayetullah Humeyni, 1962-1963 yıllarında şah devrinde tutuklandı. Humeyni bir yıl tutuklu kaldıktan sonra 4 Kasım 1964’te Türkiye’ye sürgün edildi. İlk Ankara’ya getirilen Humeyni, orada bir müddet kaldıktan sonra Bursa’ya götürüldü. Bursa’da Çekirge’de ve Setbaşı’nda 2 farklı evde kalan Humeyni’nin Karaağaç Mahallesi Sakaldöken Caddesi’nde kaldığı ev, 20 milyon liraya satışa çıkarıldı. Birbirinden bağımsız üç daire ve geniş bir bahçesi bulunan evin büyüklüğü 754 metrekare.

Daha önce İran’dan yetkililerin evle ilgilendiği, fakat satışın gerçekleşmediğini belirten mülk sahibi Kemal Eroğlu, “1964’te Bursa’ya gelen Humeyni yaklaşık 6-7 ay bizim evde kalmış. Ulucami’ye sık sık gidip geldiği için oraya yakın bir ev olduğu için burayı tercih etmiş. Zaten İran’dan belgesel çekmek için geldiler. Yakın tarihte İran konsolosluğundan geldiler. İran'ın 6. cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad da ziyaret etmişti. Bize satar mısınız diye sormuştular. O zaman satmayı düşünmedik. Şimdi ise satacağız” dedi.

20 milyon TL’ye evi satacaklarının altını çizen Eroğlu, “754 metrekare, 3 katlı ve büyük bir bahçeye sahip. 3 kat birbirinden müstakil. Önceliğimiz İran yetkililerine satmak isteriz. Çünkü burada manevî bir değer var. Daha önce farklı yerlerden teklif gelmişti. Şu ân bütün tekliflere açığız” diye konuştu.
Mahalledeki eski esnafların ve komşuların Humeyni’yi hatırladıklarını ifade eden Eroğlu, “Bu mahallede bu bilinin bir şey. Evde ondan bir iz yok. Çünkü sürgündeki bir adamın gizli kaldığı bir ev burası. O zamanlar bu evin sahibinin iki evi varmış. Biri Çekirge’de, biri de burasıymış. Çekirge’de 4, burada 7 ay kaldığı söyleniyor. Dedemler 1980’lerde alıyor evi ve alırken bu durumdan haberdardılar. Dedem evi aldıktan sonra dış cephesi olduğu gibi kalsa da içi restore edildi" diye konuştu.

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Yükleniyor