Tarih: 09.02.2024 15:12

Huzur Mahallesi'nde Mevlana Camii ibadete açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Huzur Mahallesi Atatürk Caddesi'nde mahalle sakinlerinin kurduğu Mevlana Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde hayata geçirilen Mevlana Camii, bugün Cuma namazı öncesi dualarla ibadete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediyesi'nin de çevre düzenlemeleri ve çeşitli yapım işleri ile destek verdiği camide kılınan ilk namaza ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

1,5 yılda tamamlandı

2022 yılında temeli atılan ve 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan caminin açılış törenine protokol üyeleri de katıldı. Cuma namazı öncesi yapılan mini törende, Cami derneği ve mahalle sakinleri adına AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Özkan kısa bir selamlama konuşması yaptı. Özkan, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, önümüzdeki yıl bir medrese projesi planladıklarını da sözlerine ekledi.

"Camiler hayatımızın merkezi"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da camilerin hayatımızın merkezindeki yaşam alanları olduğunu belirterek, "Destek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Biz de İnegöl Belediyesi olarak karınca kararınca destek olmaya çalıştık. Geçmişteki binanın yıkımından temel kazımına, dolgusuna, çevre düzenlemesine varana kadar destek olmaya çalıştık. Bizim yerimizde kim olsa aynısını yapacaktı. Camilerimizin bizim hayatımızın merkezindeki yaşam alanları. Ecdadımız da bunu böyle yapmış. Şehirlerin, mahallelerin kalbine camileri, medreseleri, kuran kurslarını yerleştirmiş. Hayat buralardan başlamış. Bizler de destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Temeli atıldı, açılışı yapıldı

Son olarak kürsüye gelerek konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan da caminin kısa sürede tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Buranın temelini birlikte attık, çok kısa sürede de açmak nasip oldu. Muhtarımız, Dernek Başkanımız, Meclis Üyemiz, Belediye Başkanlarımız, desteği olan kim varsa Allah razı olsun. Camiler bizim hayatımızın merkezidir. İnşallah bu güzel eserin burada yükselmesi kadar kıymetli olan manasına uygun olarak içinin her daim dolu olmasını, burada yapılan duaların kabul olmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —