İBB'nin Tuzla hali projesindeki 8 milyar liralık ihalede kamu zararı oluştuğu iddiası

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 ay önce “inşaatı sürüyor” dediği Tuzla Sebze ve Meyve Hali Projesi için bir ay önce 8 milyar liralık yeni ihale yapıldığını açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2025 10:04:00 0
İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tuzla Sebze ve Meyve Hali Projesi’ne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Türkyılmaz, projenin AK Parti döneminde başlatıldığını, ancak CHP’li yönetim tarafından yıllarca bekletildiğini savundu.

Projenin ihalesinin 2017 yılında AK Parti’li İBB yönetimi tarafından yapıldığını belirten Türkyılmaz, inşaatın o dönemde büyük oranda ilerlediğini ifade etti. Projenin İstanbul’un gıda tedarik zinciri açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayan Türkyılmaz, 2019’da CHP’li yönetimin göreve gelmesinin ardından çalışmalara ara verildiğini iddia etti.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyada projeyi “yeni bir yatırım” gibi tanıttığını öne süren Türkyılmaz, “Videoya dikkatli bakarsanız, AK Parti döneminde temeli atılmış ve büyük kısmı tamamlanmış bir inşaatın önünde çekildiğini görürsünüz. Yani kendi yapmadıkları bir projeyi, yıllar sonra yeniden paketleyip ‘biz yaptık’ algısıyla sunuyorlar,” ifadelerini kullandı.

“8 Milyar Liralık İhale Pazarlık Usulüyle Yapıldı”

Türkyılmaz, projeyle ilgili en dikkat çekici noktanın ise bir ay önce yeniden ihale yapılması olduğunu dile getirerek, “Evet, yanlış duymadınız. 6 ay önce ‘inşaatı devam ediyor’ diye tanıtımı yapılan projeye, bir ay önce yeniden ihale yapıldı. Üstelik bu ihale, açık ihale yöntemiyle değil, 21/B maddesi kapsamında pazarlık usulüyle gerçekleştirildi,” dedi.

21/B usulünün genellikle deprem, yangın gibi olağanüstü durumlarda kullanıldığını hatırlatan Türkyılmaz, “Madem bu kadar acildi, 6 yıldır neden bekletildi? Madem acil değil, neden acilmiş gibi ihale yapıldı?” sorularını yöneltti.

“Kamu Zararı ve İsraf Var”

Söz konusu ihalenin KDV dahil toplam bedelinin 8 milyar lira olduğunu açıklayan Türkyılmaz, bu tutarın İstanbul’daki 24 ilçe belediyesinin yıllık bütçelerinden daha büyük olduğunu söyledi. Türkyılmaz, “Tek bir projeye, yıllardır sürüncemede bırakıldıktan sonra 8 milyar lira harcanıyor. Bu sadece bir gecikme değil, aynı zamanda milyarlarca liralık kamu zararıdır,” dedi.

Açıklamasını “Adı CHP belediyeciliği, tarifi hizmet değil ihmal, yöntemi şeffaflık değil algı, sonucu gecikme, israf ve kamu zararı” sözleriyle tamamlayan Türkyılmaz, İstanbul’un gerçekten hizmetle mi yoksa bir “algı aklıyla” mı yönetildiğini sorguladı.

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor