İBB'nin Tuzla hali projesindeki 8 milyar liralık ihalede kamu zararı oluştuğu iddiası

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 ay önce “inşaatı sürüyor” dediği Tuzla Sebze ve Meyve Hali Projesi için bir ay önce 8 milyar liralık yeni ihale yapıldığını açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2025 10:04:00 0
İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tuzla Sebze ve Meyve Hali Projesi’ne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Türkyılmaz, projenin AK Parti döneminde başlatıldığını, ancak CHP’li yönetim tarafından yıllarca bekletildiğini savundu.

Projenin ihalesinin 2017 yılında AK Parti’li İBB yönetimi tarafından yapıldığını belirten Türkyılmaz, inşaatın o dönemde büyük oranda ilerlediğini ifade etti. Projenin İstanbul’un gıda tedarik zinciri açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayan Türkyılmaz, 2019’da CHP’li yönetimin göreve gelmesinin ardından çalışmalara ara verildiğini iddia etti.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyada projeyi “yeni bir yatırım” gibi tanıttığını öne süren Türkyılmaz, “Videoya dikkatli bakarsanız, AK Parti döneminde temeli atılmış ve büyük kısmı tamamlanmış bir inşaatın önünde çekildiğini görürsünüz. Yani kendi yapmadıkları bir projeyi, yıllar sonra yeniden paketleyip ‘biz yaptık’ algısıyla sunuyorlar,” ifadelerini kullandı.

“8 Milyar Liralık İhale Pazarlık Usulüyle Yapıldı”

Türkyılmaz, projeyle ilgili en dikkat çekici noktanın ise bir ay önce yeniden ihale yapılması olduğunu dile getirerek, “Evet, yanlış duymadınız. 6 ay önce ‘inşaatı devam ediyor’ diye tanıtımı yapılan projeye, bir ay önce yeniden ihale yapıldı. Üstelik bu ihale, açık ihale yöntemiyle değil, 21/B maddesi kapsamında pazarlık usulüyle gerçekleştirildi,” dedi.

21/B usulünün genellikle deprem, yangın gibi olağanüstü durumlarda kullanıldığını hatırlatan Türkyılmaz, “Madem bu kadar acildi, 6 yıldır neden bekletildi? Madem acil değil, neden acilmiş gibi ihale yapıldı?” sorularını yöneltti.

“Kamu Zararı ve İsraf Var”

Söz konusu ihalenin KDV dahil toplam bedelinin 8 milyar lira olduğunu açıklayan Türkyılmaz, bu tutarın İstanbul’daki 24 ilçe belediyesinin yıllık bütçelerinden daha büyük olduğunu söyledi. Türkyılmaz, “Tek bir projeye, yıllardır sürüncemede bırakıldıktan sonra 8 milyar lira harcanıyor. Bu sadece bir gecikme değil, aynı zamanda milyarlarca liralık kamu zararıdır,” dedi.

Açıklamasını “Adı CHP belediyeciliği, tarifi hizmet değil ihmal, yöntemi şeffaflık değil algı, sonucu gecikme, israf ve kamu zararı” sözleriyle tamamlayan Türkyılmaz, İstanbul’un gerçekten hizmetle mi yoksa bir “algı aklıyla” mı yönetildiğini sorguladı.

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Yükleniyor