İBB'nin Tuzla hali projesindeki 8 milyar liralık ihalede kamu zararı oluştuğu iddiası

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 ay önce “inşaatı sürüyor” dediği Tuzla Sebze ve Meyve Hali Projesi için bir ay önce 8 milyar liralık yeni ihale yapıldığını açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2025 10:04:00 0
İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tuzla Sebze ve Meyve Hali Projesi’ne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Türkyılmaz, projenin AK Parti döneminde başlatıldığını, ancak CHP’li yönetim tarafından yıllarca bekletildiğini savundu.

Projenin ihalesinin 2017 yılında AK Parti’li İBB yönetimi tarafından yapıldığını belirten Türkyılmaz, inşaatın o dönemde büyük oranda ilerlediğini ifade etti. Projenin İstanbul’un gıda tedarik zinciri açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayan Türkyılmaz, 2019’da CHP’li yönetimin göreve gelmesinin ardından çalışmalara ara verildiğini iddia etti.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyada projeyi “yeni bir yatırım” gibi tanıttığını öne süren Türkyılmaz, “Videoya dikkatli bakarsanız, AK Parti döneminde temeli atılmış ve büyük kısmı tamamlanmış bir inşaatın önünde çekildiğini görürsünüz. Yani kendi yapmadıkları bir projeyi, yıllar sonra yeniden paketleyip ‘biz yaptık’ algısıyla sunuyorlar,” ifadelerini kullandı.

“8 Milyar Liralık İhale Pazarlık Usulüyle Yapıldı”

Türkyılmaz, projeyle ilgili en dikkat çekici noktanın ise bir ay önce yeniden ihale yapılması olduğunu dile getirerek, “Evet, yanlış duymadınız. 6 ay önce ‘inşaatı devam ediyor’ diye tanıtımı yapılan projeye, bir ay önce yeniden ihale yapıldı. Üstelik bu ihale, açık ihale yöntemiyle değil, 21/B maddesi kapsamında pazarlık usulüyle gerçekleştirildi,” dedi.

21/B usulünün genellikle deprem, yangın gibi olağanüstü durumlarda kullanıldığını hatırlatan Türkyılmaz, “Madem bu kadar acildi, 6 yıldır neden bekletildi? Madem acil değil, neden acilmiş gibi ihale yapıldı?” sorularını yöneltti.

“Kamu Zararı ve İsraf Var”

Söz konusu ihalenin KDV dahil toplam bedelinin 8 milyar lira olduğunu açıklayan Türkyılmaz, bu tutarın İstanbul’daki 24 ilçe belediyesinin yıllık bütçelerinden daha büyük olduğunu söyledi. Türkyılmaz, “Tek bir projeye, yıllardır sürüncemede bırakıldıktan sonra 8 milyar lira harcanıyor. Bu sadece bir gecikme değil, aynı zamanda milyarlarca liralık kamu zararıdır,” dedi.

Açıklamasını “Adı CHP belediyeciliği, tarifi hizmet değil ihmal, yöntemi şeffaflık değil algı, sonucu gecikme, israf ve kamu zararı” sözleriyle tamamlayan Türkyılmaz, İstanbul’un gerçekten hizmetle mi yoksa bir “algı aklıyla” mı yönetildiğini sorguladı.

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor