Tarih: 15.03.2024 11:55

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Sibergöz-26' Operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık ve çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz-26' operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Giresun, Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Samsun, Muğla, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Hatay, Denizli, Antalya, Bolu, Kahramanmaraş ve Batman'da gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, operasyonda nitelikli dolandırıcılık ve çocuk müstehcenliği suçlarına karıştığı tespit edilen 75 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 41 telefon, 6 bilgisayar, SIM kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartına el konuldu.

Operasyona katılan ekipleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da sanal devriyelerimiz suç ve suçlularla mücadele etmek için 7 gün 24 saat görevlerinin başında" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —