Tarih: 07.10.2017 16:59

İDLİB OPERASYONU BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin yeni hedefi Heyet Tahrir Şam´ın İdlib´den temizlenmesine yönelik Özgür Suriye Ordusu birlikleri Hatay´dan giriş yaptı, Türk komandoları yolda.

Suriyeli muhaliflerin elindeki en önemli kentlerden olan İdlib´de Türkiye destekli bir operasyon Astana´dan sonra gündemdeydi?

O günden beri en kuvvetli istihbarat gece sosyal medyada yayılan görüntülerde ÖSO´nun Heyet Tahrir Şam karşısında Idlib´e girdiği görüldü.

Bölgede muhaliflerden önce PKK/PYD oluşumlarının elinde bulunuyordu. Muhaliflerin de bölgeye yaptığı operasyonel faaliyetler ile PKK´dan arındırıldıysa da yapılan saldırılar ile siviller ve muhalifler yine hedef alınıyor, tam bir muhalif hakimiyeti sağlanılamıyordu.

Bu olaylar üzerine İdlib´de çatışmasızlık bölgeleri kurulması için Eylül ayında Astana´da anlaşmaya varan Türkiye-Rusya, bölgenin güvenliği konusunda asker gönderme kararı almıştı.

Türkiye´nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu´na bağlı ?Hamza Bölüğü? Hatay´ üzerinden geçerek Reyhanlı yakınlarındaki Bab-ı Hava sınır kapısından geçip İdlib yoluna koyuldu.


/kanal16haber.com/2017-10/7/173926139b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —