İkinci el araç alacaklara müjde! Fiyatlar artık düşecek!

Koronavirüs salgını sebebiyle üretimi duran sıfır araçlar, ikinci el araçlara olan talepleri arttırdı.

EKONOMİ 22.11.2020 19:19:00 0
İkinci el araç alacaklara müjde! Fiyatlar artık düşecek!

Koronavirüs salgını sebebiyle üretimi duran sıfır araçlar, ikinci el araçlara olan talepleri arttırdı. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. Ancak dolar kurlarında meydana gelen düşüş ve faiz oranlarındaki yükseliş, araç fiyatlarına yansıyacak. Piyasalarının dengeleneceği haberi özellikle, ikinci el araç alacakları sevindirdi.


Son dönemlerde döviz kurlarında meydana gelen düşüş ve faiz kurlarındaki yükseliş, uzun zamandır ateşi dinmeyen ikinci el araç fiyatlarını rahatlatacak. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre sıfır el araçların yüzde 10, ikinci el araçların yüzde 15 oranında düşmesi bekleniyor.

ARAÇLARIN YÜKSELİŞİ BİTTİ

Bu durumun ikinci el araç satışlarında bir yavaşlatmaya neden olduğunu belirten Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu ise, fiyatlardaki yükseliş trendinin durduğunu ifade ederek, "Şu an fiyatlardaki artış trendi durdu ve talep azalmasıyla orantılı ortalamada yüzde 3'lük bir fiyat düşüşü yaşandı. İlerleyen günlerde gelişmelere göre pazardaki gelişmeler şekillenecek" dedi.

1 - 2 AY İÇERİSİNDE ETKİSİ GÖRÜLECEK

Piyasalarda ikici el araç fiyatlarının Aralık ayı itibariyle düşmesi bekleniyor. VavaCars CEO'su Lawrence Merritt, bu durumda sıfır araçlarda yüzde 10, ikinci el araç fiyatlarında ise yüzde 12 - 15 oranında düşüş beklendiğini belirtti. Aynı zamanda döviz kurundaki düşüş devam etmesi durumunda, düşük kredi kampanyalarının da yolda olduğunun altı çizildi.

ARAÇ ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, konuyla ilgili, "Piyasa koşulları ve stok maliyetleri nedeniyle artık birçok firma için bekleme imkanı kalmadı. Bu firmalar, araçları elden çıkarmak için kardan feragat etmeye başladı ve indirim yoluna gidiyor. Bu da ikincil el otomobil almak için en doğru zamana işaret ediyor. Döviz de stabil seyre dönüştü ve yıl sonuna kadar sıfır otomobil fiyatları artmayacaktır. Böylelikle ikinci el aracını sıfırdan pahalıya satmaya çalışanlar boşa zaman kaybetmiş olacak" açıklamasını yaptı.

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski NBA oyuncusu ile bir araya geldi

Yıldırım’da Molla Yegan’de yeni dönem

Bursa'da Sena ile Şilan'ın öldüğü kazada sürücü 1.44 promil alkollü çıktı

Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Bahçeli’den Sert Çıkış: “Ahlak Yaylım Ateşi Altında”

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Yükleniyor