İkiz kardeşlerden Dünya şampiyonluğu

Bursalı ikiz kardeşler bilek güreşinde Dünya Şampiyonası'nda madalya ile döndüler.

BURSA HABER 13.09.2024 18:29:00 0
İkiz kardeşlerden Dünya şampiyonluğu

Burak ve Berat kardeşler, Moldova'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası'nda önemli dereceler elde etti. Burak Coşkun, 15 yaş altı 60 kilogram kategorisinde sol kolda dünya şampiyonu olurken, sağ kolda dünya üçüncüsü oldu. Berat Coşkun ise 15 yaş altı 65 kilogram sağ kolda dünya ikincisi unvanını kazandı.

 

 

Başarılı sporcu Burak Çoşkun 

"15 yaşındayım. Bilek güreşine okulda yapılan antrenmanlar sayesinde başladım. Yarışmalara katıldık ve İrfan Gençlik ve Spor Kulübü'ne başvurduk. Burada yavaş yavaş Bursa, Marmara, Türkiye Milli Takımı, Avrupa ve Dünya şampiyonu oldum. Çok mutluyum. İnşallah seneye sağ kolda da şampiyon olup geleceğim.' açıklamalarında bulundu.

 

 

Başarılı sporcu Berat Coşkun 
“3 yıldır İrfan Gençlik ve Spor Kulübü sporcusuyum. Kendimizden küçük olan çocuklara bu sporu öğretmeye çalışıyoruz. Sağ kolda dünya ikincisi oldum ama bir talihsizlik yaşadım. İnşallah seneye dünya birinciliğiyle döneceğim. Antrenmanlarımız haftada üç gün; pazartesi günü masa antrenmanı, çarşamba ağırlık antrenmanı, cumartesi ise yine masa antrenmanı yapıyoruz.” düşüncelerini dile getirdi.

 

 

 

Antrenörleri Akif Karaçavuş ise şunları belirtti:
“İrfan Gençlik ve Milli Takım bilek güreşi antrenörüyüm. 8 yıldır antrenörlük yapıyorum. Amacımız, gençlerin hem manevi hem de fiziksel anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak. Bursa’da bilek güreşi üzerine eğitim veren tek kulübüz. Disiplinli ve düzenli çalışarak sporcularımızı hedeflerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Sporcularımız okullarda beden eğitimi öğretmenleri tarafından da çalıştırılıyor. Bursa’da spor severlerden destek alıyoruz. Başarılı bir kulübüz ancak Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük kulüplerle kıyaslarsak, Bursa’nın bize yeterince sahip çıkmadığını düşünüyoruz.” dedi.

Karaçavuş son olarak, Türkiye'de bir ilk olacak sürprizi şu sözlerle açıkladı:
"Belki de Türkiye'de ilk olacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kasım ayındaki ara tatilde, 22 sporcumuzu Umre'ye götüreceğiz. Bu sürprizi sizin kanalınız aracılığıyla paylaşmak istedik." dedi.

 

 

Muhabir: Ahsen Hasdemir 

Kameraman: Muhammed İmrek 

 

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Yükleniyor