Sınırlı Sorumlu İnegöl Mobilya Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (İMASKOP) 2024 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, 24 Haziran 2025 tarihinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Genel kurulda, kooperatifin mali performansı kapsamlı şekilde değerlendirildi; yeni dönem stratejileri ve projeksiyonları üyelerin onayına sunuldu.
Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İMASKOP Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ayhan’ın konuşmasıyla başladı. Başkan Ayhan, konuşmasında kooperatifin son dönemde elde ettiği kazanımlara ve kurumsal gelişime dikkat çekti:
“Değerli üyelerimiz, bugün burada kooperatifimizin geleceği için çok önemli bir adımı atmak üzere toplandık. Geride bıraktığımız dönemde, kooperatifimizin mali yapısını daha da güçlendirmek adına attığımız sağlam adımlar ve gerçekleştirdiğimiz titiz çalışmalar sayesinde, belirlenen tüm hedeflerimize ulaştık. Özellikle arazi edinimi konusunda birçok benzer kurumsal yapının çok uzun yıllarda aldığı yolu biz bir dönem içerisinde gerçekleştirdik.”
Başkan Ayhan, konuşmasında bu başarının yalnızca yönetim kurulunun değil, tüm üyelerin ortak irade ve katkılarıyla sağlandığını ifade ederek şunları ekledi:
“Geride bıraktığımız dönemde, kooperatifimizin mali yapısını daha da güçlendirmek adına attığımız sağlam adımlar ve gerçekleştirdiğimiz titiz çalışmalar sayesinde, belirlenen tüm hedeflerimize ulaştık. Özellikle arazi edinimi konusunda birçok benzer kurumsal yapının çok uzun yıllarda aldığı yolu biz bir dönem içerisinde gerçekleştirdik. Bu başarı, yalnızca yönetim kurulumuzun ve personelimizin değil, aynı zamanda siz değerli üyelerimizin bizlere duyduğu güvenin ve ortak çabamızın bir eseridir. İMASKOP, sadece bir sanayi sitesi değil, aynı zamanda üyelerinin güç birliğiyle büyüyen ve gelişen büyük bir ailedir. Bu noktada Kooperatifimizin her zaman yanında olarak desteklerini veren İnegöl Kaymakamı Eren ARSLAN, Bursa Milletvekili Ayhan SALMAN, İnegöl Belediye Başkanı Alper TABAN, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz UĞURDAĞ’a teşekkür ederiz.”
Genel kurula iştirak eden Bakanlık temsilcileri, İMASKOP’un bugüne kadar hayata geçirdiği projeleri ve genel kurul sürecindeki örnek organizasyon yapısını takdirle karşıladıklarını belirtti. Temsilciler, Başkan Ayhan ve tüm yönetim ekibine teşekkürlerini iletti.
Kooperatifin 2024 yılına ilişkin gelir-gider tabloları, bilanço ve denetim kurulu raporları üyelerle paylaşıldı. Yapılan oylama sonucunda mali tablolar ile yönetim ve denetim kurulları, oy birliğiyle ibra edildi. Böylece yönetim, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine bağlılığını bir kez daha tescillemiş oldu.
Genel kurulda ayrıca, İMASKOP’un önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve stratejileri değerlendirildi. Özellikle İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMOSAB) ile yürütülecek iş birliklerine dair bilgilendirme yapıldı. Alınan kararların, kooperatifin rekabet gücünü artıracağı ve uzun vadeli sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayacağı vurgulandı.
Genel kurulun kapanışında konuşan Başkan Ayhan, üyelerin desteğine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“İMASKOP olarak, üyelerimizin birlikteliği ve katkısıyla daha güçlü bir sanayi topluluğu oluşturma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Alınan kararların en kısa sürede uygulamaya geçirileceğini vurgulayan Ayhan, tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde kooperatifin gelişimine katkı sunmayı sürdüreceklerini belirtti.