Tarih: 03.08.2009 23:40

İNEGÖL`DE BİR TARİHİ ESER DAHA GÜNYÜZÜNE ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Osmanlı’ya başkentlik yapmasa da dönemin önemli bölgelerinden birisi olan ve yapılan Arkeolojik kazılarda M.Ö. 3000 yılından itibaren yerleşme olduğu anlaşılan İnegöl’ün tarihi yüzü, dün Türk Telekom tarafından yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıktı. Kazı çalışmaları sırasında Osmanlı döneminde kullanıldığı tahmin edilen köprüye rastlandı.

 

Bir süreden beri Telekom tarafından İnegöl-Bozüyük arası devlet karayolu kenarında telekomünikasyon nakil hatlarını yeraltına alma çalışmaları nedeniyle kazılar yapılırken, dün Emin Petrol önünde iş makinesi ile yapılan kazıda, Osmanlı döneminde kullanıldığı tahmin edilen tarihi köprüye rastlandı. Köprünün giriş kısmının ortaya çıkması ile kazı çalışmalarına ara verildi.

 

Kazı çalışmaları yapanların haber vermesi üzerine Petrol sahibi İbrahim Demir, durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Kazının yapıldığı yere gelen Jandarma ekiplerinin olayla ilgili bilgiler almasının ardından, çalışmalar tarihi köprüye temas etmeden kontrollü bir şekilde devam etti.

 

Petrol istasyonu sahibi İbrahim Demir, kazı yapılırken tarihi köprüyü fark ettiklerini, çalışmalar sırasında zarar görmemesi için gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirterek, İnegöl’ün tarihi geçmişinin bir kez daha gün yüzüne çıktığını söyledi.

 

Öte yandan, durumun gerekli mercilere bildirildiği belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —