İNEGÖL`ÜN KURTULUŞU`NUN 87. YILDÖNÜMÜ

?GEÇMİŞTEN DERS ALIP,GELECEĞİMİZE YÖN VERMELİYİZ?

İNEGÖL`ÜN KURTULUŞU`NUN 87. YILDÖNÜMÜ
DÜNYA 7.09.2009 23:37:38 0

6 Eylül 1922 günü İnegöl`ümüzün kurtuluş günü olarak tarihe geçti. İnegöl`de ve vatanımızın diğer kentlerinde ortaya konulan mücadele, Türk Milletinin direnci ve inancı ile hangi koşullarda neleri yapabileceğinin en büyük kanıtı oldu. Bizler, ecdadımızın bin bir mahrumiyet içinde başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı, Milli mücadelemizin hatırasına özenle vakıf olmamız gerekiyor. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanan topraklarda var olmanın haklı gururunu yaşarken, dün yapılan kutlama törenlerinde en çok olması gerekenlerin yani halkın olmaması son derece düşündürücüydü.  

 

İlçe halkı İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kutlama törenlerine katılmadı. Sadece 3-5 kişi vardı törende… Ortaya çıkan bu manzaranın sorumlusu ya organizasyonu yapan kişiler, ya da tatil günü ve de Ramazan olması nedeniyle tören alanına gelmeyen ilçe halkı…

 

Vatandaşların ilgi göstermeği törenlere sadece Protokol üyeleri katıldı. Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulması ile başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen yaptı.

 

Konuşmanın ardından İshakpaşa İmamı İbrahim Karaman’ın sala okumasının ardından temsili gelin Merve Şen, temsili komutan Semih Keskin’in eşliğinde Bayrağımızı Garnizon Komutanı Mehmet Terzi’ye teslim etti.

 

Garnizon Komutanı Mehmet Terzi ise Bayrağı öptükten sonra Kaymakam Durmuş Gençer’e teslim etti.

 

Anıt önündeki tören, okunan şiirlerle sona ererken, Saat 10.30’da, Hastane Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine geçildi. Burada çiçeklerden hazırlanmış olan Türk Bayrağı şeklindeki çelenk koyuldu.

 

İlginin oldukça az olduğu, Kurtuluş Gününe yakışmayacak, Aziz Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak kadar sönük geçen törenler, Müftü Hasan Çınar’ın dualarıyla son buldu.