İnegöl Belediyesi'nden Din Görevlilerine kahvaltı buluşması

İnegöl Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlileri için kahvaltı düzenledi.

İnegöl Belediyesi
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 5.10.2024 15:50:00 0

İnegöl Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ilçede görev yapan din görevlileri onuruna kahvaltı programı düzenledi. Tüm din görevlilerinin davet edildiği etkinlik, Grand Mavi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa; İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İnegöl İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, AK Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Akduman, Din Görevlileri Derneği Başkanı Lokman Yurdigül ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

"Camilerimiz Birlik ve Kardeşliğin Temellerinin Atıldığı Kutsal Yerlerdir"

Kahvaltı sonrasında söz alan Din Görevlileri Derneği Başkanı Lokman Yurdigül, din görevlilerinin manevi görevlerinin önemine dikkat çekti. Yurdigül, “Camilerimiz sadece ibadet edilen mekanlar değil, birlik, beraberlik ve kardeşliğin temellerinin atıldığı kutsal yerlerdir. Din görevlilerimiz bu yapı taşlarının en önemli unsurlarından biridir. Bu vesileyle hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara ise sağlık ve başarı diliyorum" dedi.

"Hatırlanmak Çok Güzel Bir Duygu"

Belediye Başkanı Alper Taban ise, kahvaltıya katılan tüm din görevlilerine teşekkür ederek, “Camilerimizin ve siz kıymetli din görevlilerimizin toplumdaki yeri çok önemli. Toplumun manevi inşasında büyük emeğiniz var. Bugüne kadar yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyorum. Sizlerin bu güzel haftasını tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

"Din Görevlilerimizin Büyük Sorumluluğu Var"

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan da yaptığı konuşmada, din görevlilerinin toplumdaki rolüne vurgu yaparak, “Toplumda yaşanan sıkıntıların giderilmesinde sizlere büyük sorumluluk düşüyor. İnegöl, görev yaptığım şehirler arasında en az şikayetin alındığı yer. Bu da sizlerin işinizi en iyi şekilde yaptığınızı gösteriyor" dedi. Arslan, tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak sözlerini tamamladı.