İnegöl Belediyesi'nden kaçak yapıya karşı etkin denetim

İnegöl Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında kaçak yapı ve imar kirliliği ile mücadelede önemli bir adım attı.

BURSA HABER 5.09.2024 15:34:00 0
İnegöl Belediyesi

 Toplantıda, İnegöl Belediyesi emir ve yasaklar yönetmeliğine 174’üncü madde olarak yeni bir düzenleme eklenerek, şehirdeki beton mikserlerinin daha etkin bir şekilde denetlenmesi sağlanacak. Yeni eklenen madde ile beton mikserlerinin şehir içindeki hareketleri ve kullanımları adım adım takip edilecek.

DAHA ETKİN BİR DENETİM SAĞLANACAK

Mecliste 10’uncu maddede gündeme gelen konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Özellikle burada beton santrallerinden çıkan mikserlerin o betonu nereye dökeceği ile alakalı gerek GPS gibi bir takım teknik cihazlarla takibi, araçlarda hangi firmaya ait olduğuna dair yazıların açık ve okunur şekilde olması ve aynı şekilde bunu hangi ruhsatlı yapıya döktüğü ile ilgili beyanların bize sunulması noktasında karar almış olacağız. Bu çok kıymetli. Muhtarlarımızın da bu konuda dikkatini arttırarak sahada gözlem ve tespitlerini bizlerle paylaşmasını isteyeceğiz. Bu uygulamalar kaçak yapı ve imar kirliliği ile mücadele noktasında daha etkin bir denetim sağlamış olacak” dedi.

EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİNE EKLENEN MADDE

Belediye meclisinin tüm partilerin onayı ile oy birliği ile kabul ettiği emir yasaklar yönetmeliğine eklenen madde 174 ise şöyle:

Beton taşıma ve döküm araçlarının aşağıdaki hükümlere uyması zorunludur:

a) Beton taşıma ve döküm araçlarında; beton dökümü yapılacak yer/yerlere ait yapı ruhsatı/tadilat ruhsatı/izin belgesinin hazır olarak bulundurulması zorunludur. Gerek seyir esnasında, gerek döküm sahasında denetim personeli tarafından istenildiğinde araç şoförü veya operatörü tarafından ibraz edilmesi zorunludur.

b) Beton taşıma ve döküm araçları, gerektiğinde araç takip sistemleri aracılığıyla sağlanan her türlü görsel (kamera v.s) ve/veya konumsal (gps v.s) bilgiyi İnegöl Belediye Başkanlığı ile paylaşmakla yükümlüdür. Bu sistemlere sahip olmayan araçların ilçede faaliyet göstermesi yasaktır.
 

c) Beton taşıma ve döküm araçlarının üzerinde hangi firmaya ait olduğunu gösteren yazı bulunması zorunludur. Bu yazının net ve uzaktan okunabilir boyutta olması, araçların hangi firmaya ait olduğunun kolayca tanınabilmesi için zorunludur.

Çalışan anneler için 24 hafta izin geliyor

Vatandaşlık maaşı için yeni dönem: GETAD

Başkan Aydın: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İnegöl’de servis şoförü ile sürücü birbirine girdi

Yıldırım’da karne şenliği coşkusu

Yenişehir’e Dev Endüstri Bölgesi Geliyor

Trump’tan CNN muhabirine ağır sözler

Bursa’da ders sırasında fenalaşan öğrenci yaşamını yitirdi

Mudanya’da kaçak tütün operasyonu

BUSADER Kitap Kulübü 7 yaşında: Satırlardan gönüllere bir yolculuk

Yapay zeka destekli üretim planlama: Fabrikanın görünmeyen yükünü hafifleten akıl

Fenerbahçe, N’Golo Kanté transferini resmen duyurdu

BUSKİ'den su kesintisi açıklaması.

Büyükşehir’den üreticiye mazot desteği

Bursa'da motosikletli genç ölümden böyle döndü!

Atatürk’ün izinde bir kent: Cumhuriyet Bursa’sı

Yıldırım’da su kesintisi

Fırıncı tarifelerinde yeni dönem başladı

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Yükleniyor