İnegöl Belediyesi'nden kaçak yapıya karşı etkin denetim

İnegöl Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında kaçak yapı ve imar kirliliği ile mücadelede önemli bir adım attı.

BURSA HABER 5.09.2024 15:34:00 0
İnegöl Belediyesi

 Toplantıda, İnegöl Belediyesi emir ve yasaklar yönetmeliğine 174’üncü madde olarak yeni bir düzenleme eklenerek, şehirdeki beton mikserlerinin daha etkin bir şekilde denetlenmesi sağlanacak. Yeni eklenen madde ile beton mikserlerinin şehir içindeki hareketleri ve kullanımları adım adım takip edilecek.

DAHA ETKİN BİR DENETİM SAĞLANACAK

Mecliste 10’uncu maddede gündeme gelen konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Özellikle burada beton santrallerinden çıkan mikserlerin o betonu nereye dökeceği ile alakalı gerek GPS gibi bir takım teknik cihazlarla takibi, araçlarda hangi firmaya ait olduğuna dair yazıların açık ve okunur şekilde olması ve aynı şekilde bunu hangi ruhsatlı yapıya döktüğü ile ilgili beyanların bize sunulması noktasında karar almış olacağız. Bu çok kıymetli. Muhtarlarımızın da bu konuda dikkatini arttırarak sahada gözlem ve tespitlerini bizlerle paylaşmasını isteyeceğiz. Bu uygulamalar kaçak yapı ve imar kirliliği ile mücadele noktasında daha etkin bir denetim sağlamış olacak” dedi.

EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİNE EKLENEN MADDE

Belediye meclisinin tüm partilerin onayı ile oy birliği ile kabul ettiği emir yasaklar yönetmeliğine eklenen madde 174 ise şöyle:

Beton taşıma ve döküm araçlarının aşağıdaki hükümlere uyması zorunludur:

a) Beton taşıma ve döküm araçlarında; beton dökümü yapılacak yer/yerlere ait yapı ruhsatı/tadilat ruhsatı/izin belgesinin hazır olarak bulundurulması zorunludur. Gerek seyir esnasında, gerek döküm sahasında denetim personeli tarafından istenildiğinde araç şoförü veya operatörü tarafından ibraz edilmesi zorunludur.

b) Beton taşıma ve döküm araçları, gerektiğinde araç takip sistemleri aracılığıyla sağlanan her türlü görsel (kamera v.s) ve/veya konumsal (gps v.s) bilgiyi İnegöl Belediye Başkanlığı ile paylaşmakla yükümlüdür. Bu sistemlere sahip olmayan araçların ilçede faaliyet göstermesi yasaktır.
 

c) Beton taşıma ve döküm araçlarının üzerinde hangi firmaya ait olduğunu gösteren yazı bulunması zorunludur. Bu yazının net ve uzaktan okunabilir boyutta olması, araçların hangi firmaya ait olduğunun kolayca tanınabilmesi için zorunludur.

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

MSB’den İHA açıklaması

Nilüfer’de spor için yeni vizyon

Sinema'da Çarşamba raporu: 219 bin bilet!

Büyükşehir'den Bursa'ya hatıra ormanı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün tekrar toplanıyor

Aleyna Tilki, İrem Sak ve Danla Bilic uyuşturucudan gözaltında!

Osmangazi Meydanı'nda festival havası

Bursa’da işçilerin kaldığı baraka, alev alev yandı

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Yükleniyor