İnegöl Belediyesi'nden kaçak yapıya karşı etkin denetim

İnegöl Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında kaçak yapı ve imar kirliliği ile mücadelede önemli bir adım attı.

BURSA HABER 5.09.2024 15:34:00 0
İnegöl Belediyesi

 Toplantıda, İnegöl Belediyesi emir ve yasaklar yönetmeliğine 174’üncü madde olarak yeni bir düzenleme eklenerek, şehirdeki beton mikserlerinin daha etkin bir şekilde denetlenmesi sağlanacak. Yeni eklenen madde ile beton mikserlerinin şehir içindeki hareketleri ve kullanımları adım adım takip edilecek.

DAHA ETKİN BİR DENETİM SAĞLANACAK

Mecliste 10’uncu maddede gündeme gelen konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Özellikle burada beton santrallerinden çıkan mikserlerin o betonu nereye dökeceği ile alakalı gerek GPS gibi bir takım teknik cihazlarla takibi, araçlarda hangi firmaya ait olduğuna dair yazıların açık ve okunur şekilde olması ve aynı şekilde bunu hangi ruhsatlı yapıya döktüğü ile ilgili beyanların bize sunulması noktasında karar almış olacağız. Bu çok kıymetli. Muhtarlarımızın da bu konuda dikkatini arttırarak sahada gözlem ve tespitlerini bizlerle paylaşmasını isteyeceğiz. Bu uygulamalar kaçak yapı ve imar kirliliği ile mücadele noktasında daha etkin bir denetim sağlamış olacak” dedi.

EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİNE EKLENEN MADDE

Belediye meclisinin tüm partilerin onayı ile oy birliği ile kabul ettiği emir yasaklar yönetmeliğine eklenen madde 174 ise şöyle:

Beton taşıma ve döküm araçlarının aşağıdaki hükümlere uyması zorunludur:

a) Beton taşıma ve döküm araçlarında; beton dökümü yapılacak yer/yerlere ait yapı ruhsatı/tadilat ruhsatı/izin belgesinin hazır olarak bulundurulması zorunludur. Gerek seyir esnasında, gerek döküm sahasında denetim personeli tarafından istenildiğinde araç şoförü veya operatörü tarafından ibraz edilmesi zorunludur.

b) Beton taşıma ve döküm araçları, gerektiğinde araç takip sistemleri aracılığıyla sağlanan her türlü görsel (kamera v.s) ve/veya konumsal (gps v.s) bilgiyi İnegöl Belediye Başkanlığı ile paylaşmakla yükümlüdür. Bu sistemlere sahip olmayan araçların ilçede faaliyet göstermesi yasaktır.
 

c) Beton taşıma ve döküm araçlarının üzerinde hangi firmaya ait olduğunu gösteren yazı bulunması zorunludur. Bu yazının net ve uzaktan okunabilir boyutta olması, araçların hangi firmaya ait olduğunun kolayca tanınabilmesi için zorunludur.

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Yükleniyor