İnegöl Mobilyası 110 ülkeye açıldı: Yeni hedef ABD pazarı!

İTSO Başkanı Uğurdağ: "İnegöl, Türkiye mobilya ihracatının %20’sini tek başına karşılıyor."

GÜNDEM 18.04.2025 10:38:00 0
İnegöl Mobilyası 110 ülkeye açıldı: Yeni hedef ABD pazarı!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Kanal 16 Genel Koordinatörü Mustafa Özdal’a yaptığı özel açıklamalarda, İnegöl mobilya sektörünün küresel pazardaki yeri, hedef ülkeler ve yaşanan sorunlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Uğurdağ, mobilya ihracatının küresel çapta artarak devam ettiğini belirtti.

İnegöl mobilyası 110 ülkeye ulaşıyor

Uğurdağ, Türkiye'nin mobilya sektöründeki ihracatının %20'sini İnegöl Mobilya'nın tek başına karşıladığını vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yakın coğrafyamız başta olmak üzere Asya kıtası,Afrika kıtası Avrupa birliği ve Amerika kıtasında son yıllarda ihracatımızı artırarak devam ediyoruz. 110 ülkeye ihracat gerçekleştireceğiz. Türkiye mobilya sektörünün %20 ihracatını İnegöl mobilyası olarak bizler karşılıyoruz. Son zamanlarda özellikle Pandemiden bu tarafa yaşanan ekonomik sıkıntılar ve tüm çalkantılar devam ediyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimlerden sonra Trump'ı takip ediyoruz, koyduğu vergileri takip ediyoruz. Biz yine de kendimize inanıyoruz, güveniyoruz çünkü mobilya sektörü büyüyen bir sektör. Bu bağlamda biz de İnegöl mobilya sektörü olarak şu yıla kadar ihracatımızı artırarak devam ettirdiysek İnşallah bundan sonraki süreçte de artışımızı gerçekleştireceğiz. Ancak sıkıntılarımız yok mu? Var tabii. Rekabet gücümüz zayıflıyor çünkü hammaddeye gelen fiyat artışlarından dolayı biraz zorlanmaya başladık son birkaç yıldır ama hep birlikte bunu aşacağımızı ümit ediyorum."

 

 

Yeni hedef pazar: Amerika

İnegöl mobilya sektörü için yeni hedef pazar olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni işaret eden Uğurdağ, Amerika’nın dünyada en çok mobilya ithalatı yapan ülke olduğuna dikkat çekti ve bu pazarda ciddi bir büyüme hedeflediklerini ifade ettiği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 

"Yenipazar arayışlarımız Amerika Birleşik Devletleri! Açıkçası söyleyelim, yeni hedefimiz orası çünkü orası dünyanın en çok mobilya ithal eden ülkesi. Hem veri olarak hem rakamsal boyutta çok katkı sağlayacak bir ülke Amerika. Biz de Ticaret Sanayi Odası olarak Amerika'da TEFAX adı altında şirketimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Geçen ay içerisinde de İnegöl mobilyacılarımızla birlikte Amerika’da bir fuar organize ettik. Birinci hedefimiz Amerika müşterileri olacak, oradaki ihracatımızı ciddi oranda artırmayı planlıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri sadece Çin'den 30 milyar $’ın üzerinde bir ihracat gerçekleştirdi. Biz Türkiye olarak 5 milyar $ ihracat yapabiliyoruz. Türkiye mobilya ihracatının totali 5 milyar $. Amerika’da müşterilerinin sadece Çin'de 30 milyar $ mobilyaya hitap ediyor."

 

 

HABER EDİTÖRÜ: İHSAN PAŞA GÜZELDAĞ

 

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor