İnegöl Mobilyası 110 ülkeye açıldı: Yeni hedef ABD pazarı!

İTSO Başkanı Uğurdağ: "İnegöl, Türkiye mobilya ihracatının %20’sini tek başına karşılıyor."

GÜNDEM 18.04.2025 10:38:00 0
İnegöl Mobilyası 110 ülkeye açıldı: Yeni hedef ABD pazarı!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Kanal 16 Genel Koordinatörü Mustafa Özdal’a yaptığı özel açıklamalarda, İnegöl mobilya sektörünün küresel pazardaki yeri, hedef ülkeler ve yaşanan sorunlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Uğurdağ, mobilya ihracatının küresel çapta artarak devam ettiğini belirtti.

İnegöl mobilyası 110 ülkeye ulaşıyor

Uğurdağ, Türkiye'nin mobilya sektöründeki ihracatının %20'sini İnegöl Mobilya'nın tek başına karşıladığını vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yakın coğrafyamız başta olmak üzere Asya kıtası,Afrika kıtası Avrupa birliği ve Amerika kıtasında son yıllarda ihracatımızı artırarak devam ediyoruz. 110 ülkeye ihracat gerçekleştireceğiz. Türkiye mobilya sektörünün %20 ihracatını İnegöl mobilyası olarak bizler karşılıyoruz. Son zamanlarda özellikle Pandemiden bu tarafa yaşanan ekonomik sıkıntılar ve tüm çalkantılar devam ediyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimlerden sonra Trump'ı takip ediyoruz, koyduğu vergileri takip ediyoruz. Biz yine de kendimize inanıyoruz, güveniyoruz çünkü mobilya sektörü büyüyen bir sektör. Bu bağlamda biz de İnegöl mobilya sektörü olarak şu yıla kadar ihracatımızı artırarak devam ettirdiysek İnşallah bundan sonraki süreçte de artışımızı gerçekleştireceğiz. Ancak sıkıntılarımız yok mu? Var tabii. Rekabet gücümüz zayıflıyor çünkü hammaddeye gelen fiyat artışlarından dolayı biraz zorlanmaya başladık son birkaç yıldır ama hep birlikte bunu aşacağımızı ümit ediyorum."

 

 

Yeni hedef pazar: Amerika

İnegöl mobilya sektörü için yeni hedef pazar olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni işaret eden Uğurdağ, Amerika’nın dünyada en çok mobilya ithalatı yapan ülke olduğuna dikkat çekti ve bu pazarda ciddi bir büyüme hedeflediklerini ifade ettiği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 

"Yenipazar arayışlarımız Amerika Birleşik Devletleri! Açıkçası söyleyelim, yeni hedefimiz orası çünkü orası dünyanın en çok mobilya ithal eden ülkesi. Hem veri olarak hem rakamsal boyutta çok katkı sağlayacak bir ülke Amerika. Biz de Ticaret Sanayi Odası olarak Amerika'da TEFAX adı altında şirketimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Geçen ay içerisinde de İnegöl mobilyacılarımızla birlikte Amerika’da bir fuar organize ettik. Birinci hedefimiz Amerika müşterileri olacak, oradaki ihracatımızı ciddi oranda artırmayı planlıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri sadece Çin'den 30 milyar $’ın üzerinde bir ihracat gerçekleştirdi. Biz Türkiye olarak 5 milyar $ ihracat yapabiliyoruz. Türkiye mobilya ihracatının totali 5 milyar $. Amerika’da müşterilerinin sadece Çin'de 30 milyar $ mobilyaya hitap ediyor."

 

 

 

 

Tarihin kılıçları birebir replikalarıyla sergilendi

Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?

Ahmet Özer hakim karşısında

Bursa'da uyuşturucuya 5 ayda 540 tutuklama

Bursaspor’un sağlık sponsoru belli oldu

Gazze’de çocuklar hayatta kalma mücadelesi veriyor

Bursa’ya yeni adalet yatırımları geliyor

Dört şerit tek ekranda: Yapay zekâlı radarlar görevde

İBB’ye dördüncü dalga yolsuzluk operasyonu: 44 gözaltı

Bursaspor'da kombine satışları rekora gidiyor

Anahtarı unuttu, evine çatıdan girmek isterken 5. kattan düşerek öldü

“Hayalimizdeki Bursa” Osmangazi’de konuşuldu

Faruk Çelik'in Bursa ısrarının arkasında ne var?

Furkan Emre Ünver Bursaspor'a devam mı ediyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim tekrar aday olma gibi bir derdim yok

Bu hafta vizyona 9 yeni film giriyor

Yunuseli'ye Bozbey imzası

Özgür Özel: Asgari ücrete ara zam için çalışmaya başlıyoruz

TCMB, 2025 yılı enflasyon tahminini yüzde 24 olarak korudu

Ege Denizi'nde 6 büyüklüğünde deprem!

"Lazer tutma" kavgasında 2 kişi bıçaklandı

Enes Çelik’ten Gençlik ve Spor Bakanı’na teşekkür ziyareti

Bursa'da 4 bin 440 litre etil alkol ele geçirildi

Yıldırım’da “Ailemiz Geleceğimiz” yürüyüşü düzenlendi

Kani Ademoğlu İnegölspor Başkanı seçildi

Yenişehir’e modern itfaiye istasyonu geliyor

Papa Leo'dan İsrail'e çağrı: Gazze’ye yardım girişine izin verin

KFA Fuarcılık dünya markası oldu ama fuar İstanbul’da yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parmakla gösterilen seviyedeyiz

Bursa’da bıçak festivali başlıyor

Yükleniyor