İnegöl Tarım Modeli Dünyaya Yayılıyor

İnegöl Belediyesi öncülüğünde teknolojinin tarıma entegre edilmesi, güç birliği, yenilikçi proje ve uygulamalar ile İnegöl Tarım Modelinin markalaşma süreci doktora tezine konu olarak dünya pazarında yerini almaya devam ediyor.

BURSA HABER 19.07.2024 11:07:00 0

İnegöl Tarım Modeli Dünyaya Yayılıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın vizyon projelerinden biri olan İnegöl Tarım Modeli, çiftçiler arasında güç birliğini sağlayacak Üreten çiftçiler Kooperatifinin kurulmasıyla başlarken; soğuk hava deposu, meyve kurutma tesisi, yeni ürün denemeleri, makine teçhizat destekleriyle ilmek ilmek işlenerek üreticinin maliyetini düşürerek teknolojik yatırımlarla ürünlerin pazarlanmasında etkin rol aldı. Gelinen noktada İnegöl Tarım Modeli'nin markalaşma süreci dünyanın dört bir yanında adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

 

MACARİSTAN'DA DOKTORA DERSİ OLARAK ANLATILDI

Güçlü bir sanayi şehri olan İnegöl’de tarım sektörü de son yıllarda yakaladığı ivmeyle adından sıkça söz ettirir hale geldi. Şehrin bereketli topraklarında yetişen pek çok ürün hem yurt içi hem yurt dışında damakları tatlandırırken, Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Cihad Doğan Erasmus kapsamında görevlendirildiği Macaristan Tarım ve Doğa Bilimleri Üniversitesinde farklı ülkelerden gelen doktora programı öğrencilerine İnegöl Tarım Modeli üzerinden şehir markalama hakkında doktora dersi verdi.

 

 

İNEGÖL'ÜN MARKASI DÜNYA PAZARINDA TANITILIYOR

İnegöl Tarım Modeli, sadece tarımsal verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından sınırlı kalmayıp, aynı zamanda şehir markalaşması açısından da dikkat çekmekle birlikte İnegöl’ün tarımdaki inovatif yöntemlerinin yerel tarımın küresel pazarlarda tanıtılmasını ve şehrin markalaşmasını hedefleyen bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu modelin ders olarak sunulması, Macaristan ve Türkiye arasında akademik ve tarımsal işbirliğinin yeni bir boyut kazanmasına katkıda bulunuyor. Gerçekleştirilen program ile Macaristan'daki şehirlerin de benzer stratejiler geliştirerek "İnegöl Tarım Modelinin" dünyaya örnek olması hedefleniyor.

 

Bursa'da 4 bin 440 litre etil alkol ele geçirildi

Yıldırım’da “Ailemiz Geleceğimiz” yürüyüşü düzenlendi

Kani Ademoğlu İnegölspor Başkanı seçildi

Yenişehir’e modern itfaiye istasyonu geliyor

Papa Leo'dan İsrail'e çağrı: Gazze’ye yardım girişine izin verin

KFA Fuarcılık dünya markası oldu ama fuar İstanbul’da yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parmakla gösterilen seviyedeyiz

Bursa’da bıçak festivali başlıyor

Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Özel’in dış politika konuşacak kapasitesi yok

Davut Gürkan: Uluslararası alandaki karmaşıklık Türkiye'ye fayda sağlayacak

Babasının kullandığı traktörün altında kalan 7 yaşındaki Nur hayatını kaybetti

Brent petrolün varili 65,53 dolardan işlem görüyor

BTSO, 56 ülkeden katılımcıyı aynı çatı altında buluşturdu

Gazze'de can kaybı 53 bin 573'e yükseldi

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ hastaneye kaldırıldı

HOMETEX 2025 ev tekstilinde dünyayı buluşturdu

Bozbey'den grev açıklaması

Bursa'da çocukların kavgasına aileleri de dahil oldu: 2 Yaralı

YDS-İngilizce başvuruları başladı

Konut Fiyat Endeksi nisanda yüzde 1,5 arttı

Borsa haftaya yatay başladı

Brent petrolün varili 64,96 dolardan işlem görüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturmasında üçüncü dalga

Bozbey’den grev açıklaması

Büyükataman: Çağın hastalıklarına karşı yegane çare Ülkü Ocakları'dır

Yıldırım'da spor coşkusu zirveye ulaştı

Gazze'de ölü sayısı 53 bin 475'e yükseldi

Ukrayna-Rusya Savaşı çıkmaza girdi, ABD tavır değiştirdi

Numan Kurtulmuş: Birliği, beraberliği, kardeşliği tesis edeceğiz

Yükleniyor