İnegöl Tarım Modeli Dünyaya Yayılıyor

İnegöl Belediyesi öncülüğünde teknolojinin tarıma entegre edilmesi, güç birliği, yenilikçi proje ve uygulamalar ile İnegöl Tarım Modelinin markalaşma süreci doktora tezine konu olarak dünya pazarında yerini almaya devam ediyor.

BURSA HABER 19.07.2024 11:07:00 0

İnegöl Tarım Modeli Dünyaya Yayılıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın vizyon projelerinden biri olan İnegöl Tarım Modeli, çiftçiler arasında güç birliğini sağlayacak Üreten çiftçiler Kooperatifinin kurulmasıyla başlarken; soğuk hava deposu, meyve kurutma tesisi, yeni ürün denemeleri, makine teçhizat destekleriyle ilmek ilmek işlenerek üreticinin maliyetini düşürerek teknolojik yatırımlarla ürünlerin pazarlanmasında etkin rol aldı. Gelinen noktada İnegöl Tarım Modeli'nin markalaşma süreci dünyanın dört bir yanında adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

 

MACARİSTAN'DA DOKTORA DERSİ OLARAK ANLATILDI

Güçlü bir sanayi şehri olan İnegöl’de tarım sektörü de son yıllarda yakaladığı ivmeyle adından sıkça söz ettirir hale geldi. Şehrin bereketli topraklarında yetişen pek çok ürün hem yurt içi hem yurt dışında damakları tatlandırırken, Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Cihad Doğan Erasmus kapsamında görevlendirildiği Macaristan Tarım ve Doğa Bilimleri Üniversitesinde farklı ülkelerden gelen doktora programı öğrencilerine İnegöl Tarım Modeli üzerinden şehir markalama hakkında doktora dersi verdi.

 

 

İNEGÖL'ÜN MARKASI DÜNYA PAZARINDA TANITILIYOR

İnegöl Tarım Modeli, sadece tarımsal verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından sınırlı kalmayıp, aynı zamanda şehir markalaşması açısından da dikkat çekmekle birlikte İnegöl’ün tarımdaki inovatif yöntemlerinin yerel tarımın küresel pazarlarda tanıtılmasını ve şehrin markalaşmasını hedefleyen bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu modelin ders olarak sunulması, Macaristan ve Türkiye arasında akademik ve tarımsal işbirliğinin yeni bir boyut kazanmasına katkıda bulunuyor. Gerçekleştirilen program ile Macaristan'daki şehirlerin de benzer stratejiler geliştirerek "İnegöl Tarım Modelinin" dünyaya örnek olması hedefleniyor.

 

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Nilüfer Belediyesi, apartman yöneticileri için Türkiye’nin ilk destek merkezini kurdu

CHP'nin itirazı reddedildi, Gürsel Tekin görevine devam edecek

New York'un ilk Müslüman belediye başkanı Mamdani: "Sesi aç Trump!"

Bursa’da okullarda Spor Günü başladı

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Bursa’da hangi ilçeye kaç TOKİ yapılacak?

Sevgilisi tarafından 75 bıçak darbesiyle öldürüldü

Yenişehir Belediyesi’nden Mahmudiye’ye hizmet atağı

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem

AK Parti iktidarı 23 yaşında!

Çiftçiye tam destek

1'inci kattan düştü, hayatını kaybetti

Bursa’ya yakışan üniversiteyi ancak ÇEK kurar

2026 MTV zam oranı açıklandı: Araç sahiplerini yüzde 25,49’luk artış bekliyor

Yükleniyor