İnegöl ve Cenon Kardeşliği

Cenon heyeti, İnegöl’ün kültürel zenginliklerini keşfetti.

İnegöl ve Cenon Kardeşliği
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 17.10.2024 17:12:00 0

İnegöl, Fransa'nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon Belediyesi'nin heyetini ağırladı. Belediye Başkanı Jean Farnçois Egron'un liderliğindeki heyet, İnegöl’de düzenlenen özel bir geceyle şehrin kültürüyle tanışma fırsatı buldu. 

İnegöl Belediyesi’nin 10 yıl önce başlattığı kültürel iş birliği çerçevesinde, iki şehir arasında Kardeş Şehir ilişkisi kurulmasına yönelik protokol, Çarşamba akşamı imzalandı.

İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibi ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, İnegöl’ün geleneksel düğün adetleri ve Karagöz gölge oyunu sahnelendi. Konuklar, şehrin kültürünü yansıtan gösterilere büyük ilgi gösterdi. Ayrıca, İnegöl'ün tanıtım filmlerinin de yer aldığı program, renkli görüntülere sahne oldu.

Düzenlenen programa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile birlikte; Cenon Belediye Başkanı Jean Farnçois Egron, eşi Nathalie Egron, Cenon Belediyesi Kentsel Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan Kara, Halkla İlişkiler, Arabuluculuk, Kadın Erkek Eşitliği, Irkçılık ve Vatandaşlık alanlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Hurizet Gunter, Personel ve  ERASMUS konularıyla ilgilenen yetkili Aude Madeleine, Kültür Müdürü Monsieur Dagobert ve Hukuk İlişkileri ve Vatandaşlık konularıyla ilgilenenen yetkili Mathieu Régis katıldı. Konuklar İnegöl kültürünü anlatan gösterileri ilgiyle takip etti.