İnegöl'de 7/24 Yaşayan bir merkez

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin merkezinde hayata geçirilen Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı projesi ile 7'den 77'ye her yaştan vatandaş 24 saat boyunca faydalanabilecekleri bir yaşam alanına kavuştu.

BURSA HABER 30.05.2024 15:45:00 0
İnegöl

Proje, sıkışık ve binalarla çevrili olan eski şehir merkezini, modern bir meydan ve yaşam alanına oluşturmak için dönüştürüldü. Hükümet Konağı, Kaymakamlık Lojmanı ve Sedir Kafe yıkılarak 11 dönümlük bir arazi elde edildi. Caddenin iki yakası da projeye dahil edilerek bütünsel bir meydan ortaya çıktı.

Merkez Park adını alan modern sosyal yaşam alanı, Gastro Kafe'yi de barındırıyor. Meydanın karşısında ise Gastro İnegöl Restoranı, kafeterya, Nöbetçi Kitaphane, Sergi Salonu ve Yeni Belediye Hizmet Binası yer alıyor.

Yeşillerle süslü ve yeraltında 390 araçlık otoparka sahip olan meydan, restoranı ve kafeteryaları, Nöbetçi Kitaphanesi, sergi salonu ve yaşam alanlarıyla her yaştan vatandaşa hitap ediyor.

24 saat yaşayan bir meydan olarak kurgulanan alan, çocukların paten kaydığı, gençlerin vakit geçirdiği, yöresel lezzetlerin tadılabildiği, sanatın icra edildiği ve öğrencilerin faydalandığı bir yer haline geldi. Ayrıca belediyenin tüm birimlerini de tek çatı altında toplayan yeni hizmet binası da bu projede yer alıyor.

Günün her saatinde hayatın aktığı meydanda, Gastro İnegöl Restoranı 22.00'a, Nöbetçi Kitaphane 24.00'a, Gastro Kafe 24.00'a kadar açık. Özel bir kafe de geç saatlere kadar hizmet veriyor. Çözüm Merkezi ve Zabıta birimleri de 24 saat boyunca hizmet sunuyor.

Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Günlük 10 binin üzerinde kişi bu alanlardan faydalanıyor. Gastro İnegöl Restoranı günlük 3 bin, Gastro Kafe 3 binin üzerinde kişiye hizmet veriyor. Meydandaki özel kafe ise ortalama bin kişiye hizmet sunuyor. Nöbetçi Kitaphaneden günlük 500 öğrenci faydalanırken, Belediye Hizmet Binasına da günlük 4 bin civarında giriş yapılıyor.

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor