İnegöl’de ağaç budama çalışmaları sürüyor

İnegöl Belediyesi, kış mevsimiyle birlikte kaldırımlarda yaya geçişini engelleyen ve araçlar için tehlike oluşturan ağaçları budama çalışmalarıyla temizliyor.

BURSA HABER 11.02.2025 16:11:00 0
İnegöl’de ağaç budama çalışmaları sürüyor

İnegöl Belediyesi araçlar için tehlike oluşturan ve kaldırımlarda yaya geçişini engelleyen ağaçlar için budama çalışması başlattı.

 

 

 

Kış mevsimiyle beraber şehir genelinde budama çalışması başlatan İnegöl Belediyesi, ağaç ve bitkilerin sağlıklı büyümesi için öncelikle koruluk alanlar ve parklar başta olmak üzere kamusal alanlarda budama çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmanın devamında da kaldırımlarda yaya geçişlerine engel olan ve araçlar için de tehlike arz eden ağaç ve bitkilere yönelik budama çalışması başlatıldı.

 

 

 

Ağaçların kontrolsüz büyümelerinin önüne geçilmesi, aynı zamanda görsel olarak estetik bir görünüm kazandırılması ve araçlar ile yayaların geçişleri sırasında tehlike oluşturan dalların budanmasına yönelik çalışmada ekipler bahçe duvarlarını aşan, tel çitlerden dışarıya taşan bitki ve ağaçları buduyor. Bu sayede kaldırımlarda yayalar için yürüyüş yolları genişlerken, yola taşan ağaç dallarının yüksek araçlara takılması gibi durumların da önüne geçilmiş oluyor.

 

 

 

Yapılan çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin her sorunuyla yakından ilgileniyoruz. Bu kapsamda şehrimizin görselliğini ve bitki örtüsünün sağlıklı gelişimini ilgilendiren budama çalışmalarının startını kış mevsimiyle birlikte vermiştik. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz sahaya indi. Önce kamusal alanlarda budama çalışması yapıldı. Akabinde şu an ekiplerimiz ev ve site bahçelerinden kaldırım ve yollara taşmış bitki ve ağaçların geçişe engel olan dallarını temizliyor. Bu sayede özellikle kaldırımlarda yayaların geçişinin engellenmesi önlenmiş oluyor” dedi.

 

Bursa’da minikler tiyatroyla buluştu

AK Parti Bursa’dan kararlılık vurgusu

Bursaspor’dan kritik deplasman galibiyeti

Yenişehir’e çevreci Cumartesi Pazarı geliyor

Keles’e ve Dağ ilçelerine cezaevi neden gerekli ?

Bursaspor sevgisi Üsküp’te yankılandı

Bursa’da yasa dışı bahis operasyonu: 4 tutuklama

Bursa'da 17 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekiliyor

Bursa’daki hurdacıda Boeing 747 şaşkınlığı

Bursaspor İzmir’de 3 puan peşinde

Bursa’da zehir tacirine büyük darbe

Osmangazi’de Ramazan coşkusu meydanlara taştı

Bursa'da 38 Saatlik kamera takibi yankesiciyi yakalattı

Ramazan’ın birlik ruhu Bursa’yı sardı

İftar ve Sahur artık ses bombasıyla duyuruluyor

Yıldırım’da motosikletler çarpıştı: 1’i hamile 2 yaralı

Nilüfer’de bisiklet kültürüne yakın markaj

Petrol gerilimi pompaya zam olarak yansıdı

Ramazan sofralarında sağlıklı beslenme vurgusu

Uyuşturucu tacirlerine geçit yok: 346 gözaltı

Okurhane’den kelimelerle kurulan köprü..

28 Şubat'ta ağzı kapatılmıştı.. O artık Bakan Yardımcısı!

Erkan Aydın’dan Cuma ziyareti

Vatandaşı soyan restoranlar boykot edilsin

‘Terörsüz Türkiye’ raporuna ağır eleştiri

Bursa'da alevler yaşlı çiftin evini küle çevirdi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Ramazan’ın ilk cumasında Ulu Cami doldu taştı

Galatasaray'da seçim öncesi Başkan Özbek'ten net mesaj

Erdoğan’dan gençlere: “Gözlerinizin ışıltısı umut veriyor”

Yükleniyor