İnegöl'de Engelliler Haftası'nda spor ve eğlence bir arada

İnegöl Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen "Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvası" ile özel bireylerin spor ve sosyal etkileşimine katkı sağladı.

BURSA HABER 15.05.2024 16:00:00 0
İnegöl

Muhabir: Musa Koçak

İnegöl Belediyesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi ve Özel Eğitim Okulları'nın katılımıyla "Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvası" düzenledi.

Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban'ın da sahaya indiği turnuvada, 5 takım kıyasıya mücadele etti. Turnuvayı İnegöl Engelsiz Yaşam Merkezi kazansa da, tüm engelli bireylere kupa takdim edildi.

Başkan Taban: "Tohum Toprağa, Engelli Topluma Emanettir"

Engelliler Haftası'nın önemine değinen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Bu bir farkındalık günüdür, engelli bireylerimizle ilgili sevgi ve desteğimizi bir güne sığdıramayız. Tohum toprağa, engelli topluma emanettir. Dolayısıyla bu noktada her birimize düşen görev ve sorumluluklar var" dedi.

Taban, engelli bireyler için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Engelli araç şarj istasyonları, engelli araçları ücretsiz bakım atölyesi, Nöbetçi Kitaphaneler ve ulaşım gibi alanlarda engellilere uygun düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Tüm Öğrenciler Gönlümüzün Birincisi

Turnuvada yer alan tüm öğrencilerin kendileri için özel olduğunu belirten Taban, "Buradaki tüm öğrencilerimiz bizim gönlümüzün birincisi. Her birini kutluyorum ve tebrik ediyorum. Burada bulunma cesaretini gösteren tüm engelli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Engelliler Haftası'nın kutlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Arslan: "Engelli Olmak Bir Kusur Değildir"

Kaymakam Eren Arslan ise "Böyle anlamlı bir organizasyonda bulunmaktan mutluluk duydum. Şunu ifade etmeliyim ki engelli olmak bir kusur değildir. Hiç kimsenin tercihi değildir. Hepimiz birer engelli adayı olarak bu toplumun içerisinde özel bireylerimizin farkında olarak ve onların kişisel gelişimleri, topluma entegrasyonları, eğitimleri anlamında hem devlet imkanlarıyla hem özel sektör eliyle yapılabilecek pek çok çalışma var. Çok şükür bunları da yapmış olmanın mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Yükleniyor