İnegöl'de koç ve tavuklar kıyasıya yarıştı

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 4. Küçükbaş Hayvancılık Festivali, renkli anlara sahne oldu.

İnegöl
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 7.10.2024 11:39:00 0

 

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Damızlık Koç Güzellik Yarışması ve Ulusal Yerli Tavuk Irkları Yarışması, koçlar ve tavuklar kadar yetiştiricilerin de büyük bir rekabet sergilemesine sahne oldu.

 

 

Geçtiğimiz Cuma günü kapılarını açan 4. Küçükbaş Hayvancılık Festivali, 3 gün boyunca İnegöl’de canlı ve neşeli anlar yaşanmasına vesile oldu. Yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlayan festival, ülkenin en kapsamlı küçükbaş hayvancılık organizasyonu olma unvanını taşıyor. Festivalde, İnegöl Kıvırcığı adıyla bilinen yöreye özgü koyun türünün ulusal ve uluslararası tanıtımı yapıldı. 35 firma, 60 yetiştirici ve 200 kafesli tavuk yetiştiricisinin katıldığı etkinlik, küçükbaş hayvancılık sektörünü bir araya getirdi.

 

YURT DIŞINDAN YOĞUN KATILIM

 Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve sektörde merakla beklenen etkinliklerden biri haline gelen festival, yurt dışından da büyük ilgi gördü. Fransa, Slovakya, Macaristan, Kıbrıs ve Bulgaristan’dan üreticiler festivale katılarak ürünlerini sergiledi.

 

 

KOÇLARIN GÜZELLİK YARIŞMASI 

Festivalin ilk günü tarım ve hayvancılık üzerine çeşitli eğitimlerin verildiği seminerlerle başladı. İkinci günde de seminerlerle devam eden program, öğleden sonra Damızlık Koç Güzellik Yarışması ile renklendi. İnegöl Kıvırcığı ile Fransa menşeli İle De France türü gibi farklı ırklarda koçlar, yarışmada boy gösterdi. Hem koçlar hem de sahipleri hünerlerini sergileyerek büyük heyecan yaşattı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerini buldu.

 

 

YERLİ TAVUKLAR YARIŞTI 

Festivalin üçüncü günü yine seminerlerle başladı ve öğleden sonra düzenlenen Ulusal Yerli Tavuk Irkları Yarışması ile devam etti. Süs tavukları büyük ilgi çekerken, festival ziyaretçilerinden tam not aldı.