Tarih: 26.08.2024 15:53

İnegöl’de Küçükbaş Hayvancılık Festivali coşkusu başlıyor!

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Belediyesi, bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceği Küçükbaş Hayvancılık Festivali ile yine bölgenin en renkli organizasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. 4-5-6 Ekim tarihlerinde Alanyurt Salı Pazarında düzenlenecek olan festival, küçükbaş hayvancılık sektörünün tanıtımı ve geliştirilmesi adına önemli bir platform oluşturacak.

 

İnegöl’de “İnegöl Kıvırcığı” adıyla bilinen kıvırcık koyun türünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlayacak olan festivalde, her yıl merakla beklenen Koç Irk Güzellik Yarışması ve Yerli Tavuk Irkları Gösterisi bu yıl da katılımcılarla buluşacak.

 

Festivalin içeriği de şimdiden şekillenmeye başladı. Firma ve çiftlik stantlarının yer alacağı alanda, üreticilere yönelik seminerler düzenlenecek. Bu seminerlerde yeni teknolojiler, teknikler ve yöntemler tanıtılarak, üreticilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanacak

 

 

BAŞKAN TABAN’DAN ÇAĞRI

Belediye Başkanı Alper Taban da Küçükbaş Hayvancılık Festivaline ilişkin üreticilere en iyi şekilde festivale hazırlanma çağrısında bulundu. Her ne kadar İnegöl ev sahipliğinde bir organizasyon olsa da bu festivalin ulusal ve uluslararası katılımcılarla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Taban, “Yarışmalarda ve etkinliklerde İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmeliyiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —