İnegöl'de talihliler bisikletlerini aldı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın 3 Haziran Dünya Bisiklet Gününe özel düzenlediği çekilişi kazanan 3 talihli, hediyelerini aldı. Başkan Alper Taban, teşvik edici bu tür etkinlikleri artırmak istediklerini söyledi.

BURSA HABER 14.06.2021 14:38:00 0
İnegöl

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden bisiklet çekilişi gerçekleştirmişti. Yapılan yorumlarla çok sayıda kişinin katıldığı çekilişin talihlileri belli oldu. 3 talihli, bugün İnegöl Belediyesine gelerek bisikletlerini Başkan Alper Taban’dan teslim aldı.

106 KM’LİK BİSİKLET YOLU YAPILACAK

Bisikletlerin teslimi sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinliklerimiz kapsamında sosyal medyadan bir duyuru yapmıştık. Sonucunda bir çekilişi gerçekleştirdik. Burada hem şehir olarak hem de kişilere sağlıklı, hareketli bir yaşam farkındalığı oluşturabilmek adına hedeflerimiz vardı. Şehrimizde 106 km’lik bir bisiklet yolu planımız var. Bu tabi şehrimiz için bir başlangıç olarak düşünülebilir. Bunun da ilk 3 km’lik etabını hayata geçirmiştik” dedi.

İNEGÖL, BİSİKLET DOSTU ŞEHİR

İnegöl’ün bisiklet dostu bir şehir olduğuna da vurgu yapan Taban, “Şehrimiz bisiklet dostu bir şehir. Şehrimizde 1940’lı yıllarda, yani bundan 80 yıl önce bisiklet ehliyetleri verildiğini biliyoruz. Bunlar şuanda müzemizde sergileniyor. Dolayısıyla ova şeklinde bir arazi olduğu için bisiklet kullanımının da kolay olduğu bir şehir. Araç trafiğinin de her geçen gün arttığını göz önünde bulundurursak burada daha sağlıklı bir yaşam döngüsü için bisikletle çok kolay ve seri şekilde, konforlu şekilde gideceğimiz noktalara erişmemiz mümkün. Bundan dolayı fiziki düzenlemeleri gerçekleştirerek özendirici ve teşvik edici etkileri de ortaya koyarak belirli günleri de buna vesile edip bu farkındalıkları arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Taban, bisiklet kullanımına yönelik mesajlar da verdiği açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bugün aramızda çok kıymetli bisiklet severler var. Onlar da bu yarışmaya başvurmuşlardı. Ben her birine çok teşekkür ediyorum. Ahmet Akif Koç arkadaşımız, Rabia Duman ve Esra Karataş arkadaşlarımız bisiklet sahibi oldular. İyi günlerde ve sağlıkla kullanmalarını diliyorum. Bu manada toplu ulaşım araçlarımızı tabi ki kullanıyoruz ama bisikleti de bir ulaşım aracı olarak görebiliriz. Sağlıklı yaşam için keyifle bisikletlerimizle dolaşabiliriz.”

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Bursa’da kadavra töreni: 6 yıl boyunca eğitime katkı sağladı

Bursa’da mezarlıklar ve şehitlikler titizlikle temizlendi

MSB: Adana’ya yeni Patriot sistemi konuşlandırıldı

İran’da ikinci büyük kayıp: Ali Laricani

İnegöl Belediyesi'nden Kulaca’ya modern dokunuş

Başkan Aydın Ramazan sofrasında Osmangazililerle buluştu

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Başkan Burkay’dan Tarihi Çarşı’da esnaf buluşması

Bursalılara bayram müjdesi: Toplu taşıma ücretsiz ama tek şart var!

Başkan Bozbey: 20 senedir yapılmamış hizmetleri yapıyoruz

Başkan Yılmaz: Bursa'nın kaynakları doğru bir şekilde yönetilmiyor

İznikte' kontrolden çıkan araç göle uçtu

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Yükleniyor

loading