İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar Mahallesi Akkanal Sokak’ta iki etap halinde yürüttüğü koruluk projesinin ilk bölümü tamamlandı.

BURSA HABER 2.12.2025 17:27:00 0
İnegöl

Toplam 23 dönümlük alanın 13 dönümlük birinci etabında gerçekleştirilen çalışma kapsamında 572 fidan toprakla buluşturuldu. Projenin ikinci etabının ise yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Yeşil alanları artırma vizyonuyla hareket eden İnegöl Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü aracılığıyla özellikle mahalle arasında oluşturduğu koruluklarla ilçeye yeni nefes alanları kazandırmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda Akhisar Mahallesi’nde iki parçadan oluşan 23.139 metrekarelik koruluk alanı, son yıllarda yaşanan orman yangınları ve orman kayıplarına atfen hayata geçiriliyor.

572 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2 etaplı koruluk uygulamasının 1. etabı tamamlanırken, Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki heyetle birlikte hem alanda inceleme yaptı hem de fidan dikimi gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticiler ile mahalle sakinleri ve bölgedeki okullardan öğrencilerin de katıldığı fidan dikiminde, 13.410 m2’lik 1. Etap koruluk alanına; akçaağaç, sedir, servi, çam, ıhlamur ve akasya türlerinde 572 fidan dikildi. 

İKİNCİ ETAP YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Koruluğun 9.729 m2 alana sahip ikinci etap uygulama sahasında da çalışmaların devam ettiği ve bu yıl içerisinde ikinci etap uygulamasının tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.

ÇOCUK OYUN ALANI DA YENİLENDİ

Koruluk alan çalışmasıyla beraber bölgede bulunan ve zamanla deforme olmuş, artık kullanım ömrünü tamamlamış çocuk oyun alanı da yeriş değiştirilerek yenilendi. Sağlık ocağı yanında bulunan çocuk oyun alanı mevcut yerinden sökülerek koruluk alan içerisinde yenilenmiş oyuncaklarla daha geniş ve kullanışlı bir park oluşturuldu. Eski park alanını da fitness alanı olarak düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Yükleniyor