İnegöllü dağcılar Ağrı Dağı'na tırmandı

İnegöl Belediye Spor Kulübünün dağcılık eğitimi alan sporcuları, kulüp antrenörü nezaretinde Ağrı Dağına tırmandı.

GÜNDEM 2.08.2024 14:44:00 0
İnegöllü dağcılar Ağrı Dağı

İnegöl Belediye Spor Kulübünün dağcılık eğitimi alan sporcuları, kulüp antrenörü nezaretinde Ağrı Dağına tırmandı. 4200 rakıma kadar çıkan sporcular, 3 gün içerisinde 26 derece sıcaklıktan -10 dereceye yürüdü. Adeta 4 mevsimi yaşayan sporcular, faaliyeti başarıyla tamamladı.

İnegöl Belediye Spor Kulübünde 2024 yılı dağcılık eğitimleri alan sporcular ile 9 ülkeden 19 sporcu ve İnegöl’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Ağrı Dağı’na tırmanış faaliyeti gerçekleştirdi. İnegöl Belediyespor kulüp antrenörü ve aynı zamanda dağ mihmandarı Bülent Aktaş rehberliğinde gerçekleştirilen Ağrı Dağı zirve faaliyetinde dağcılar bir günde 26 derece sıcaklıktan -10 dereceye tırmandı.

5137 RAKIMA TIRMANDILAR

Yüksek irtifa hastalığı ile mücadele eden sporcular, başarılı bir faaliyet gerçekleştirerek zirvede İnegöl Belediyespor flamasını açmayı başardı. Üç gün süren faaliyette; 3200 rakımda ilk kampını atan ekip, 4200 rakımda 2. Kamp sonrası gece saat 01.30’da zirve yoluna çıktı. Sabah saat 7.30’da 5137 metrede zirveye ulaşan ekip, tişörtlerle çıktığı yolculuğu mont ve kışlık kıyafetlerle tamamladı. Zirveye ulaşılmasının ardından yeniden 4200 kampına dönen ekip, biraz dinlendikten sonra 3200 kampına hareket etti. Orada da verilen mola sonrası sabah Doğubayazıt’a inerek faaliyet sonlandırıldı.

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor